Euroleague – Η επιθετική «ανομβρία» του Παναθηναϊκού και το…. θρίλερ της Μαδρίτης (pics)

Euroleague – Η επιθετική «ανομβρία» του Παναθηναϊκού και το…. θρίλερ της Μαδρίτης (pics)

Η 13η αγωνιστική της Euroleague ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να προβάλλει αντίσταση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και τον Γιαμπουσέλε να σώζει τη Ρεάλ στα τελευταία δευτερόλεπτα. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η Euroleague διανύει την 13η «στροφή» της και ο Παναθηναϊκός είχε μια δύσκολη αποστολή στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, που εξελίχθηκε όπως ακριβώς περίμεναν πολλοί, λόγω διαφοράς δυναμικότητας. Η Φενέρ βρήκε στο πρόσωπο του Γιαμπουσέλε τον… από μηχανής Θεό που χρειαζόταν στο πρόσωπο του Γιαμπουσέλε, απέναντι στη Μακάμπι.

Φυσιολογική η ήττα για Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, σε ένα παιχνίδι που από τη θεωρία ακόμα, πριν καν ξεκινήσει υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Οι πράσινοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, πράγμα που σήμαινε ότι οι υπόλοιποι έπρεπε να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπάθησαν, με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Ουάιτ με 19 πόντους, όμως αυτοί οι πέντε ήταν ουσιαστικά οι μόνοι που σκόραραν, με το «Τριφύλλι» να έχει μόνο 5 πόντους, από τους οποίους μόνο ο Καεσελάκης έπαιξε σημαντικά λεπτά.

Η ΤΣΣΚΑ πήρε διαφορά ασφαλείας από το ημίχρονο, εκμεταλευόμενη τη συνθήκη αυτή, έχοντας και πιο ευέλικτο ροτέισον, χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω. Ο Αντόνοφ από αφανής έγινε κομβικός. Πριν το ματς είχε μέσους όρους 1.3 πόντους και 0.7 ριμπάουντ σε λιγότερο από 6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Χθες είχε 16 πόντους σε 20 λεπτά, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει το step up, όταν η ομάδα το απαιτεί, με τους Ρώσους να παίρνουν εύκολα τη νίκη.

Ασταμάτητη η Ρεάλ με Γιαμπουσέλε στην εκπνοή

Η Ρεάλ υποδέχθηκε τη Μακάμπι και ήθελε να επεκτείνει το σερί νικών της σε έξι. Μπήκε δυνατά στο ματς, οικοδομώντας από νωρίς διψήφια διαφορά, αλλά η Μακάμπι είχε τις απαντήσεις κάθε φορά, με τους Ισπανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ένα εύθραυστο +1 (38-37).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι φαινόταν να ελέγχουν το ματς όταν πήραν μια διαφορά 9 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί όμως η Ρεάλ άφησε τα… παιδιαρίσματα και άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά. Το έκαναν αργά, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο παιχνίδι, αλλά δεν τους πείραξε καθόλου.

Ο Γιαμπουσέλε πήρε την τελευταία επίθεση και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, της οποίας ήταν και πρώτος σκόρερ με 15 πόντους. Τα 4/19 τρίποντα δεν «πλήγωσαν» το σύνολο του Λάσο, αφού και οι αντίπαλοί τους είχαν 5 εύστοχα σε 16 προσπάθειες.

Φενέρ γεμάτη… άσους στο μανίκι

Όπως και ο Παναθηναϊκός, έτσι και η Φενέρ στο δικό της ματς για τη 3η αγωνιστική κόντρα στη Μονακό είπε να… σφίξει το rotation. Μόλις επτά παίκτες πήραν σημαντικό χρόνο, αλλά ήταν υπέρ αρκετοί. Μάλιστα δεν χρειάστηκαν καν και οι επτά αφού, έξι εξ αυτών σημείωσαν 84 από τους 96 πόντους των Τούρκων.

Με 20/36 δίποντα και 13/22 τρίποντα δύσκολα χάνει κανείς, ενώ ο Πιέρια Χένρι είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα σε μια μεστή εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ