Πρόταση «βόμβα» από τον Ομπράντοβιτς για το ευρωπαϊκό καλεντάρι

Πρόταση «βόμβα» από τον Ομπράντοβιτς για το ευρωπαϊκό καλεντάρι

Με το ευρωπαϊκό καλεντάρι να είναι ασφυκτικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρότεινε μια ιδέα που θα «ταράξει τα νερά» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το καλεντάρι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει σχεδόν καθόλου κενά για ομάδες της Euroleague, με το νέο format να είναι «μαραθώνιος».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ξέρει καλά τι προβλήματα μπορεί να φέρει τέτοια συσσώρευση αγώνων, μίλησε για τη διαμάχη μεταξύ FIBA και Euroleague, που έχουν βάλει δυστυχώς «στη μέση» το άθλημα και έριξε στο τραπέζι τη δική του πρόταση.

Ο Σέρβος μίλησε ανοιχτά λέγοντας πως ομάδες που παίζουν σε κλειστές λίγκες όπως η Euroleague, πρέπει να παίζουν μόνο στα playoffs των εγχώριων πρωταθλημάτων, ενώ χώρισε τη χρονιά σε τρεις περιόδους, έξι μήνες για τη Euroleague, δύο για τα εγχώρια playoffs και δύο για τις εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια με τα παράθυρα και τις ομάδες. Πρέπει να συζητηθεί το πρόγραμμα, καθώς και ο αριθμός των ομάδων σε κάθε διοργάνωση.

«Είναι απαραίτητο οι ομάδες που συμμετέχουν σε μια κλειστή λίγκα να μπορούν να πάρουν μέρος μόνο στα πλέι οφ των πρωταθλημάτων των χωρών τους, ούτως ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ