Ευρωλίγκα ώρα μηδέν – Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας

Ευρωλίγκα ώρα μηδέν – Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας

Τα κρούσματα κορωνοϊού όλο και αυξάνονται στις ομάδες της Euroleague με τις αναβολές να είναι αναπόφευκτες και η λίγκα την Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας στην Euroleague καθώς οι ομάδες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό αυξάνονται.

Οι αναβολές και για την 19η αγωνιστική μοιάζουν αναπόφευκτες, ενώ το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο που καθιστά αρκετά δύσκολο την μετάθεση των αγώνων σε άλλη ημερομηνία.

Στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων αναμένεται να συζητηθεί ακόμα και το σενάριο προσωρινής διακοπής της διοργάνωσης καθώς είναι φανερό πως η διεξαγωγή των αγώνων προκαλεί μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρωτόκολλο της Εuroleague για τον κορωνοϊό αναθεωρηθεί και να περιοριστεί ο χρόνος της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς παίκτες από 14 μέρες σε πέντε έξι το πολύ. Βέβαια αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό για όλες τις ομάδες, καθώς μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις από τις κυβερνήσεις των εκάστοτε χωρών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί στην τηλεδιάσκεψη έχει να κάνει με την έλλειψη ημερομηνιών. Ήδη έξι παιχνίδια από τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές έχουν αναβληθεί ενώ με τα υπάρχοντα κρούσματα είναι πιθανό να αναβληθούν άλλα πέντε παιχνίδια για την 19η αγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα Άλμπα-Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν-Μονακό και Εφές-Μπάγερν.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης δεν προβλέπει κάποια διακοπή με εξαίρεση της εβδομάδας από 14 έως 20 Φεβρουαρίου για την διεξαγωγή τον Final 4 Final 8 των Κυπέλλων σε διάφορες χώρες. Η κανονική περίοδος συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τις 7-8 Απριλίου και τα playoffs έχουν προγραμματιστεί 19 Απριλίου με 4 Μαΐου.

Μεγάλα περιθώρια να παραταθεί η σεζόν δεν υπάρχουν, καθώς υπάρχουν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, ενώ το Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο το Ευρωμπάσκετ.

Σύμφωνα με το τωρινό πρωτόκολλο λόγω κρουσμάτων μπορούν να αναβληθούν οι αγώνες αν οι ομάδες δεν διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ υγιείς παίκτες ωστόσο καλό παιχνίδι δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και οι ομάδες χάνουν το παιχνίδι με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα, ενώ το ίδιο προβλέπεται και σε περίπτωση που οι ομάδες δεν τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τέλος, σε περίπτωση διακοπής της σεζόν, η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελική τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ