Ολυμπιακός: Το 11×11 και η… Μπασκόνια

Ολυμπιακός: Το 11×11 και η… Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυο κρίσιμες βδομάδες στη Euroleague, με must win παιχνίδι σε ΣΕΦ, αλλά και Ισπανία. Τα 4 ματς-κλειδί για την τετράδα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 84-69 και έχει 0/2 μετά την επιστροφή του στη δράση. Οι ερυθρόλευκοι που πριν μερικές εβδομάδες «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλες οι αναμετρήσεις τους, αλλά και οι προπονήσεις, επέστρεψαν χωρίς ρυθμό γνώρισαν δυο σερί ήττες και έχουν μπει σε μπελάδες πλέον για την πρώτη τετράδα.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μπορεί ναι μεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Αρμάνι με 12-7, όμως είναι ισόβαθμος με τις τρεις ρωσικές (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ Καζάν, Ζενίτ) να είναι με το ίδιο ρεκόρ. Όπως καταλαβαίνει κανείς τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι κομβικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μέχρι τη διακοπή στις 10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μείνει ζωντανός για την τετράδα, αλλά και ταυτόχρονα να «κλειδώσει» την παρουσία του στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός έχει μέχρι τη διακοπή λοιπόν 4 σημαντικά ματς που θα κρίνουν πολλά, με τα δυο εξ αυτών να είναι στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν πρώτα τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο την επόμενη βδομάδα (27/1), που είναι το must win παιχνίδι αυτής της τετράδας αγώνων, στο γήπεδο όπου μέχρι σήμερα μετρούν 9 νίκες σε 9 ματς.

Μετά τους Σέρβους όμως έρχεται μια πολύ δύσκολη και απαιτητική «διαβολοβδομάδα» στην Ισπανία κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (2/2) και την Μπασκόνια (4/2), όπου ο Ολυμπιακός ιδανικά πρέπει να φύγει με μια νίκη στις αποσκευές του. Η αναμέτρηση που προσφέρεται για να «κυνηγήσει» ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα αυτή με την Μπασκόνια, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να έχει πρώτα ωστόσο το ντέρμπι με τη βασίλισσα. Ενδεχόμενη νίκη επί των μερένχες στη Μαδρίτη θα είναι «άλμα» τετράδας, όμως ρεαλιστικά ο Ολυμπιακός θα ψάξει διπλό στο δεύτερο ματς στη χώρα των Βάσκων.

Τέλος, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στο ΣΕΦ μια βδομάδα μετά για να κλείσουν την τετράδα αγώνων με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και ανοδική πορεία. Το πρόγραμμα που ακολουθεί λοιπόν μόνο βατό δεν είναι για τους ερυθρόλευκους, όμως οφείλουν αν θέλουν να μη χάσουν την επαφή τους με την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας να πάρουν τουλάχιστον δυο νίκες.

Το 11×11 στο ΣΕΦ είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό, παρότι η Εφές μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι, ενώ και το ματς με την Μπασκόνια είναι κομβικό, αφού οι Πειραιώτες αν θέλουν να κυνηγήσουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι τη διακοπή:

27 Ιανουαρίου: Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας
2 Φεβρουαρίου: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός
4 Φεβρουαρίου: Μπασκόνια – Ολυμπιακός
10 Φεβρουαρίου: Ολυμπιακός – Εφές

Η βαθμολογία της Euroleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ