Η Οδύσσεια του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που το μπάσκετ πληρώνει τον λογαριασμό του Covid

Η Οδύσσεια του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που το μπάσκετ πληρώνει τον λογαριασμό του Covid

Ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει τέσσερις αναμετρήσεις σε διάστημα μίας εβδομάδας και ο Δημήτρης Πρίφτης πρέπει να βρει την ισορροπία σύμφωνα με τις συνθήκες που έχει επιβάλλει ο Covid.

Ο Covid έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις ζωές μας και δεν λέει να φύγει με τίποτα. Η πανδημία έχει επηρεάσει όλον τον πλανήτη και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα οι ομάδες στο μπάσκετ καλούνται να δώσουν πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από αυτούς τους συλλόγους. Οι Πράσινοι ταλαιπωρήθηκαν κι εκείνοι από τον ιό και πλέον θα πρέπει να… σφίξουν τα δόντια και να περάσουν τη δική τους Οδύσσεια, πληρώνοντας το τίμημα που τους αναλογεί μετά και τις αναβολές αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τέσσερις αγώνες σε επτά μέρες

Το «τριφύλλι» αναμένεται να πάρει μια… πρώτη γεύση, για όσα θα ακολουθήσουν, από την εβδομάδα που μας έρχεται. Τη Δευτέρα 24/1 θα αρχίσει το πρόγραμμα βουνό και θα ολοκληρωθεί στις 30/1. Με λίγα λόγια σε επτά μέρες ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει όχι ένα, αλλά τέσσερις αναμετρήσεις. Ανά μία μέρα.

Όπως είπαμε, το ξεκίνημα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (24/1, 20:00) όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα υποδεχθεί τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ για την Basket League, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Η συνέχεια περιλαμβάνει «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague για τους Πράσινους, τόσο για την 18η, όσο και για την 23η αγωνιστική. Αντίπαλες θα είναι αρχικά η Ζάλγκιρις Κάουνας την Τετάρτη (26/1, 21:00) και δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή (28/1, 21:00) σειρά θα πάρει η Μπασκόνια του Νέβεν Σπάχια.

Η Οδύσσεια αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή (30/1, 20:00) όπου και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Άρη (που τον είχε κερδίσει στη Θεσσαλονίκη), για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Το μόνο θετικό στην όλη βεβαρημένη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό, είναι πως δεν θα χρειαστεί να φύγει από την Αθήνα και να ταξιδέψει, καθώς όλες αυτές οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Το βάθος θα παίξει ρόλο

Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα, ο Δημήτρης Πρίφτης θα πρέπει να είναι έτοιμος να στηριχθεί σε όλους του τους παίκτες. Όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πατήσουν παρκέ ανά πάσα στιγμή καθώς ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος, όπως θα είναι και η ενέργεια των βασικών παικτών όσο περνούν τα παιχνίδια.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ετοιμότητα του Στέφαν Γιόβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έχει μπει ήδη σε ρυθμό προπονήσεων και αναμένεται να μπει κατευθείαν στα… βαθιά και να κολυμπήσει, παρότι δεν θα βρίσκεται στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Τα νέα δεδομένα λόγω Covid

Αυτή είναι μια συνθήκη που όλες οι ομάδες λίγο-πολύ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα. Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέα δεδομένα και νέες σταθερές και οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να ανταπεξέλθουν και να έχουν τις λιγότερο δυνατές απώλειες, τόσο σε αποτελέσματα, όσο φυσικά και σε έμψυχο δυναμικό.

Ελάχιστες μέρες ξεκούρασης και συνεχόμενα ματς θα πρέπει να γίνουν συνήθεια για τους παίκτες, που και εκείνοι θα πρέπει να δείξουν μεγάλα αποθέματα υπομονής. Όπως και να έχει το μοναδικό πράγμα που είναι σίγουρο, είναι πως το μπάσκετ θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό για τον Covid.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ