Ο Ομπράντοβιτς πήρε στα χέρια του, το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης

Ο Ομπράντοβιτς πήρε στα χέρια του, το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης

Ο Τρίσταν Βούσκεβιτς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα με τον γιο του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού Ντούσαν να έχει την ευκαιρία να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ενίσχυση που βλέπει στο μελλόν από την Παρτιζάν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε δικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης Τρίσταν Βούσκεβιτς. Ο 18χρονος σέντερ που φορούσε τη φανέλα της Ρέαλ, έφυγε από τη Βασίλισσα και υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Παρτιζάν. Από το 2019 μέχρι και το 2022 ήταν παίκτης των Μαδριλένων.

Τη σεζόν που διανύουμε, μετρά 2,1 πόντους και 1,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 9 παιχνίδια με το σύνολο του Πάμπλο Λάσο στη Euroleague. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και πλέον βρίσκεται στα χέρια του Ζοτς ο οποίος θα έχει την ευκαρία να τον εξελίξει ακόμη περισσότερο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μπασκετικές του μετοχές.

Ποιός είναι ο Τρίσταν Βούσκεβιτς
Πρόκειται για τον γιο του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού Ντούσαν Βούσκεβιτς. Γεννήθηκε στην στη Σιένα, της Ιταλίας, στις 11/3 του 2003. Mεγάλωσε στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Μιλάνο, την Μπολόνια, το Ρίμινι και τη Βερόνα.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε ηλικία 17 ετών καθώς με το τέλος της καριέρας του ο Ντούσαν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Για να τον πάρει η Ρεάλ, έδωσε και το κάτι τις (κάποιες χιλιάδες ευρώ). Και προφανώς οι ‘ερυθρόλευκοι’ έδωσαν τη συγκατάθεση τους.

Κοντολογίς, ο Τρίσταν μπορεί να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, αυτής της Σερβίας (χώρα καταγωγής του παίκτη που όταν ήλθε στην Ελλάδα απέκτησε για επίθετο και το Τσαλίκης), εκείνη της Σουηδίας, όπου γεννήθηκε η μητέρα του και της Ιταλίας, όπου γεννήθηκε ο ίδιος. Στις επιλογές προστέθηκε και η Ισπανία, από τη στιγμή που έγινε μέλος ακαδημίας της χώρας.

Η πρώτη φορά που αγωνίστηκε -επισήμως- ως ‘άνδρας’ o ύψους 2.08 πάουερ φόργουορντ ήταν εναντίον της Γκραν Κανάρια (κάνε το βλέμμα λίγο πιο πάνω), για την 4η αγωνιστική της τρέχουσας ACB Liga Endesa. Στις 11/10 βρέθηκε στο παρκέ για 3.43» και είχε 1/2 δίποντα και 2 ριμπάουντ.

Έκανε επανεμφάνιση εναντίον της Ρεάλ Μπέτις, τέσσερις αγωνιστικές αργότερα. Αυτήν τη φορά ο Πάμπλο Λάσο τον άφησε για 8.31» (είχε 2 πόντους, με 2/4 βολές και 2 ριμπάουντ, συν 2 λάθος, 2 φάουλ και 3 κερδισμένα φάουλ), ενώ λίγε ημέρες αργότερα δηλώθηκε και στο ρόστερ της Ρεάλ για τα ματς της Euroleague.

Πλεόν στα 18 του ετοιμάζεται να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες ενός μεγάλου δάσκαλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ που ακούει στο όνομα Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Παρτιζάν κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, με τον νεαρό βλέποντας την ευκαιρία να δουλέψει πλαί στον «Ζότς» να λέει το πολυπόθητο ναι και να μετακομίζει πλέον στην Σερβία.

Με βάση και την ηλικία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Τρίσταν το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται τα επόμενα χρόνια να μας απασχολήσει αρκετά, ήδη το έδαφος για την επιτυχία είναι στρωμένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ