Ανω κάτω η Ευρωλίγκα: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή

Ανω κάτω η Ευρωλίγκα: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή

Η Μπαρτσελόνα αρνείται να ταξιδέψει στη Ρωσία και η Μπάγερν ζητάει την αναβολή του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ – Η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωλίγκας και οι αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τις ρώσικες ομάδες.

Σοκ έχει προκαλέσει η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, με ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί με αποτροπιασμό όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ρωσία έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και στον αθλητικό κόσμο, με την ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Ρωσία για τους αγώνες με Ζενίτ (25/2) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (27/2), για την Euroleague.

«Σας ενημερώνουμε ότι, ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που προκύπτουν συνεχώς για τον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ταξιδέψει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη», ανέφερε μεταξύ άλλων η καταλανική ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Μπάγερν Μονάχου ζήτησε από την διοργανώτρια αρχή την αναβολή της αποψινής εντός έδρας αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (24/2, 20:00), παρότι η ρώσικη ομάδα έχει ταξιδέψει στη Γερμανία.

Οι ομάδες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, με τον συνεταιρισμό να ανακοινώνει επίσης ότι την Παρασκευή (25/2) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των 18 ομάδων «για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και να πάρουν μέτρα αν χρειαστεί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Euroleague.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των τριών ρωσικών ομάδων που μετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Ο λόγος για τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, οι οποίες μάλιστα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 8άδα και παλεύουν για την πρόκριση στα πλέι οφ. Η Ζενίτ βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας ρεκόρ 14-9, η ΤΣΣΚΑ στην 6η με 14-10 και η Ούνικς στην 7η με 13-12.

Εντός έδρας ο Ολυμπιακός, δύο ταξίδια ο Παναθηναϊκός

Οι τρεις ομάδες είναι άμεσες ανταγωνίστριες του Ολυμπιακού για την είσοδο στην πρώτη 8άδα και μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Ούνικς.

Ευτυχώς, για τους Πειραιώτες και τα δύο παιχνίδια είναι εντός έδρας. Στις 20/3 με την ΤΣΣΚΑ και στις 7/4 με την Ούνικς Καζάν. Το πρώτο είναι εξ αναβολής ματς για την 18η αγωνιστική, το οποίο δεν είχε διεξαχθεί λόγω κορωνοϊού, ενώ το δεύτερο είναι για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Δύο ματς που ίσως κρίνουν πολλά στη μάχη που δίνει ο Ολυμπιακός για τα πλέι οφ.

Παιχνίδια με ρώσικες ομάδες έχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μάλιστα σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, θα κληθεί να ταξιδέψει στη Ρωσία. Το πρώτο είναι σε περίπου 15 ημέρες, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει στην Αγία Πετρούπολη την Ζενίτ (11/3) και το δεύτερο με την Ούνικς στο Καζάν στις 24 Μαρτίου.

Η αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Euroleague αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τις ομάδες και εν γένει τον συνεταιρισμό, να παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και την εν εξελίξει ρωσική εισβολή. «Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Euroleague Basketball αξιολογεί την κατάσταση και ακολουθεί τις αποφάσεις που θα παρθούν από εθνικές και παγκόσμιες αρχές», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ