EuroLeague: Η λιθουανική κυβέρνηση ζητάει με επιστολή της την αποπομπή των ρωσικών ομάδων

EuroLeague: Η λιθουανική κυβέρνηση ζητάει με επιστολή της την αποπομπή των ρωσικών ομάδων

Η υπουργός Αθλητισμού και Παιδείας της Λιθουανίας ζητά ευθέως την αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη Euroleague, με επιστολή της προς τον CEO της διοργάνωσης, Ζόρντι Μπερτομέου.

Η Euroleague έχει αποφασίσει να διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες τα εναπομείναντα ματς των ρωσικών ομάδων, που μαστίζονται από κύμα φυγής παικτών, όμως οι Λιθουανοί δεν είαναι ιακνοποιημένοι.

Η υπουργός Αθλητισμού και Παιδείας της χώρας, Γιούργκιτα Σιουγκζντίνιενε, ζητά με επιστολή της προς τον Ζόρντι Μπερτομέου να αποπεμφθούν όλες οι ομάδες της Ρωσίας, Ούνιξ Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ από τη διοργάνωση, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Η Ζαλγκίρις έχει ήδη ταχθεί κατά της απόφασης που έχει ληφθεί, δια στόματος του General Manager της, Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όπως είπαμε χθες, οι αξίες μας δεν αλλάζουν – δεν θέλουμε να παίξουμε με τους συλλόγους μιας χώρας που εμπλέκεται σε στρατιωτική επίθεση και έχουμε προσφερθεί να πάρουμε μια τέτοια θέση για την EuroLeague και τους συλλόγους της. Ωστόσο, το πρωτάθλημα και άλλοι σύλλογοι τείνουν να τελειώσουν ομαλά τη σεζόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ