Διαλύονται οι Ρωσικές ομάδες της Euroleague – Φεύγουν όλοι οι ξένοι παίκτες – Σοκαριστικές εξελίξεις

Διαλύονται οι Ρωσικές ομάδες της Euroleague – Φεύγουν όλοι οι ξένοι παίκτες – Σοκαριστικές εξελίξεις

Mετά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, οι ρωσικές ομάδες της Euroleague βρίσκονται υπό διάλυση και ζήτησαν επίσημο αίτημα αναβολής για ένα μήνα

Euroleague ώρα μηδέν. Οσο περνούν οι ημέρες και ο πόλεμος συνεχίζεται, τόσο επιβεβαιώνεται ότι τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Οσο η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται και να εισβάλλει σε εδάφη της Ουκρανίας, η σύνθεση της Euroleague, αλλά και οι ίδιες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν, θα αλλάξουν δραματικά.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Και όλα δείχνουν ότι οι τρεις ρωσικές ομάδες που συμμετέχουν στη Euroleague, αντιμετωπίζουν ξεκάθαρα δύο κινδύνους: 1) Την αποβολή από τη διοργάνωση και 2) Τη διάλυση, με τους ξένους παίκτες τους να αποχωρούν μαζικά, χωρίς οι σύλλογοι να μπορούν να κάνουν κάτι επ’ αυτού.

Για αυτό τον λόγο και οι ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν έστειλαν επίσημο αίτημα-έκκληση στη Euroleague για αναβολή των αναμετρήσεων τους για τον επόμενο μήνα. Με σκοπό να δουν τι θα συμβεί στο μέτωπο του πολέμου, αλλά και να δουν και τι θα γίνει με τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει από τις ομάδες. Οι οποίοι είναι πολλοί και συνεχώς αυξάνονται.

Την αρχή έκαναν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Τόρνικε Σενγκέλια, Ίφε Λούντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις και Γιόχαν Βόιγκτμαν, ενώ υπάρχουν ήδη οι φήμες ότι θα αποχωρήσει άμεσα από την Ούνικς Καζάν και ο Τζάρελ Μπράντλεϊ.

Συνέχεια στον χορό των αποχωρήσεων από τις ρωσικές της ομάδες της Euroleague, παίρνουν οι ξένοι παίκτες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αθλητές της ρωσικής ομάδας ζήτησαν από τη διοίκηση να αποχωρήσουν ως ελεύθεροι μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και απ’ ότι φαίνεται το αίτημα τους έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα οι παίκτες που αναμένεται να αποχωρήσουν από τη Ζενίτ είναι οι Κουζμίνσκας, Γκουντάιτις, Νέιπιερ, Κάρτερ, Λόιντ, Μπάρον, Φράνκαμπ, Πόιθρες, Πονίτκα και Μίκι. Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει αγωνιστική διάλυση!

Διάλυση που περιλαβάνει και μέλη του τεχνικού επιτελείου, όπως και της διοίκησης του συλλόγου, με τους Μάνο Παπαδόπουλο, Τσάβι Πασκουάλ, Ίνιγο Θορθάνο και ΔιαμαντήςΠαναγιωτόπουλου να είναι επίσης… ελεύθεροι να φύγουν από την χώρα, αφήνοντας πίσω τους μια ομάδα-φάντασμα. Μια κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με… ομάδα, πόσω μάλλον με ομάδα επιπέδου Euroleague. Με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ώρες. Οπότε και θα ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Στην Ούνικς Καζάν, η πρώτη αποχώρηση παίκτη ανακοινώθηκε μόλις σήμερα, με τον Τζάρελ Μπράντλεϊ, να λύνει το συμβόλαιό του λόγω του πολέμου, κάνοντας απλώς την αρχή. Καθώς και στην ομάδα του Καζάν αναμένονται άσχημες εξελίξεις.

Εξάλλου, μετά τις διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που αφορούν μεταξύ άλλων σε αποκλεισμό του εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροπλάνα και τον αναμενόμενο οικονομικό αποκλεισμό μέσω του μπλοκαρίσματος από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών Swift, και σε συνδυασμό την ισχυρή σύσταση ΗΠΑ και Γαλλίας για αποχώρηση των υπηκόοων τους από τη Ρωσία, οι αποχωρήσεις των Αμερικανών, είναι δεδομένες.

Πλέον, η Euroleague βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη απόφαση. Μετά την αναβολή των αγώνων των ρωσικών ομάδων την περασμένη αγωνιστική, πάμε ολοταχώς σε αναβολή και των αγώνων της τρέχουσας εβδομάδας. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν «κενές» ημερομηνίες, κάτι που ίσως δείχνει τον δρόμο. Με την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν για ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ζενίτ και την Ούνικς, να φαντάζει σχεδόν αδύνατη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ