Επίσημο: Εκτός Euroleague μέχρι νεωτέρας οι ρωσικές ομάδες

Επίσημο: Εκτός Euroleague μέχρι νεωτέρας οι ρωσικές ομάδες

Οι μέτοχοι συνεδρίασαν και αποφάσισαν την αναβολή της συμμετοχής των ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) όσο και στο EuroCup (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

Ραγδαίες εξελίξεις στη Euroleague λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Με τις ρωσικές ομάδες επί της ουσίας να αποβάλλονται από τη διοργάνωση μέχρι νεωτέρας, αφού η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε επίσημα πως η απόφασή της είναι να αναβληθεί η συμμετοχή τους τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο Eurrocup και πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου πριν προχωρήσει σε άλλη κίνηση.

Συγκεκριμένα, μετά από σημερινή σύσκεψη των μετόχων της διοργάνωσης, αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague Basketball, που συναντήθηκε εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

  1. Την αναβολή της συμμετοχής των ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) όσο και στο EuroCup (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

 

  1. H EuroLeague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης. Αν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευχάριστο τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου εναντίον των ρωσικών ομάδων θα διαγραφούν από τους υπολογισμούς της κατάταξης.

Η EuroLeague και οι σύλλογοί της επαναλαμβάνουν την ισχυρή τους δέσμευση υπέρ της ειρήνης, εναντίον κάθε πράξης βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προωθούν τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα, αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα της διοργάνωσης και των ομάδων της

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ