Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 73-84: Μεγάλος Θρύλος στο Κάουνας

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 73-84: Μεγάλος Θρύλος στο Κάουνας

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Κάουνας με 84-73 και σφράγισε την παρουσία του στα πλέι οφ της Euroleague, ενώ παράλληλα έπιασε στην 3η θέση την Αρμάνι – Μεγάλο παιχνίδι από Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μάρτιν.

Μεγάλο διπλό για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν της Ζαλγκίρις με 84-73 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 19ης αγωνιστική της Euroleague. Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες «σφράγισαν» την παρουσία τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα έπιασαν στην 3η θέση την Αρμάνι, με τις δύο ομάδες να έχουν από 16 νίκες.

Οι Ιταλοί έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο από τον Ολυμπιακό, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς επικράτησε και στα δύο ματς που έδωσαν φέτος οι δύο ομάδες. Το διπλό στο Κάουνας είναι τεράστιας σημασίας για τους Ερυθρόλευκους, που έκαναν σημαντικό βήμα για την 4άδα και συνεχίζουν το… κυνήγι της τρίτης θέσης.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Παπανικολάου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους, ενώ επίσης είχε 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από κοντά ακολούθησε ο Βεζένκοφ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Χασάν Μάρτιν (13π, 7 ριμπ., 4 ασίστ). Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Ντόρσεϊ (13π.) και Σλούκας (10π., 6 ασίστ). Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Νέμπο με 17 πόντους, ενώ 14 είχε ο Λεκαβίτσιους και 13 ο Ουλανόβας.

Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν από το Κάουνας με το ροζ φύλλο στις αποσκευές τους και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, για την 30η αγωνιστική της Euroleague (17/3, 21:00).

Ξεκίνησε καλά, αλλά…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο εύστοχα τρίποντα από τον Παπανικολάου και προηγήθηκε με 6-2, ενώ λίγο αργότερα με καλάθι του Ντόρσεϊ βρέθηκε στο 8-4. Οι Λιθουανοί, ωστόσο, αντέδρασαν και με ένα σερί 7-0 έφεραν τα πάνω – κάτω (11-8). Ο Ντόρσεϊ μείωσε σε 11-10 και στη συνέχεια ο Παπανικολάου με δύσκολο καλάθι έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό (11-12), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησε με νέο σερί 5-0 για το 16-12. Ο Σάσα Βεζένκοφ μείωσε σε 16-12 με γκολ-φάουλ, όμως, οι Λιθουανοί με δύο καλάθια από τους Λοβέρν και Λεκαβίτσιους έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 20-15.

Μεγάλο ντέρμπι

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου ο Μάρτιν με έμμεσο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους δύο (20-18), με τον Λεκαβίτσιους να απαντάει με τρίποντο για το 25-20. Σε εκείνο το σημείο οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 με ένα τρίποντο από τον Σλούκα και ένα γκολ-φάουλ από τον Λαρεντζάκη και πέρασαν ξανά μπροστά με 26-25. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με το πρώτο μέρος μάλιστα να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στη Zalgirio Arena να δείχνει 39-39.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο Φαλ, που έβαλε γκολ-φάουλ (39-42). Ο Νέμπο, όμως, απάντησε με το ίδιο νόμισμα και ισοφάρισε σε 42-42. Οι Λιθουανοί στη συνέχεια προηγήθηκαν με 46-44, αλλά η ομάδα του Πειραιά με καλάθια των Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ πέρασε και πάλι μπροστά (46-48). Λίγο αργότερα οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μπροστά με 53-50, αλλά ο Γιανκούνας ισοφάρισε. Οι δύο ομάδες, όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, στη συνέχεια πηγαίναν χέρι-χέρι στο σκορ, με την Ζαλγκίρις να κλείνει την Τρίτη περίοδο έχοντας προβάδισμα ενός πόντου (59-58).

Πάτησε… γκάζι και καθάρισε!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση στην άμυνά του, γεγονός που τον βοήθησε να βρει ρυθμό και στην επίθεση. Ο Ντόρσεϊ με δύσκολο καλάθι έβαλε τους Ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ (59-60), με τον Παπανικολάου να πετυχαίνει τρίποντο και να δίνει αέρα 4 πόντων στους Πειραιώτες (59-63). Ο Ντόρσεϊ με νέο τρίποντο από την κορυφή έκανε το 66-59 και ανάγκασε τον Ζντοβτς σε τάιμ άουτ. Με τρεις σερί πόντους από τον Μάρτιν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 69-61, με τον Σλούκα λίγο αργότερα να κάνει το 72-64. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να ξαναμπει στο παιχνίδι (69-74), αλλά ο Παπανικολάου με δύο βολές και ο Βεζένκοφ με ένα τρίποντο εκτόξευσαν τη διαφορά στους 10 (69-79). Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 84-73.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ