Παναθηναϊκός – Μπάγερν 80-67: Εδειξε ότι έχει σφυγμό, προλαβαίνει να γλιτώσει…

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 80-67: Εδειξε ότι έχει σφυγμό, προλαβαίνει να γλιτώσει…

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα, ένας «ψυχωμένος» Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την συντριβή... στο ΣΕΦ και επικράτησε με 80-67 της Μπάγερν για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Έδειξαν σφυγμό οι «πράσινοι» οι οποίοι θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν την τελευταία θέση στην κανονική διάρκεια.

Mε μοναδικό του κίνητρο την αποφυγή της τελευταίας θέση, ο Παναθηναϊκός έδειξε «σφυγμό» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου της οποία επικράτησε με 80-67 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Στο 7-17 πλέον το τριφύλλι, το οποίο κατάφερε να ρίξει στο 12-11 τους Βαυαρούς που τους βάζει πλέον σε μπελάδες, αν και όλα παραμένουν στο δικό τους χέρι όσον αφορά την οκτάδα και τα playoffs της Ευρωλίγκα.

Σε εξαιρετική βραδιά o Mέικον για τον Παναθηναϊκό με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ουάιτ με 16 Σαντ Ρος με 15 και Νέντοβιτς με 14. Από την πλευρά των ηττημένων ο Χϊλαρντ είχε 15, και άξιο συμπαραστάτη τον Ρούμπιτ με 13.

Εντυπωσιακός στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός, έχτισε ένα προβάδισμα έξι πόντων (15-9) στο έβδομο λεπτό με τον Γουάιτ και τον Σαντ-Ρος να σκοράρουν κατά ριπάς. Ο Τρινκιέρι ήταν έξαλλος με την άμυνα της ομάδας του, ο Νέντοβιτς έβαλε κι άλλο τρίποντο για το 18-11, το +10 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ωστόσο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά, με τον τον Χίλιαρντ (33-31 στο 16′), με τον Παναθηναϊκό να κρατά ένα μικρό προβάδισμα στην ανάπαυλα (42-35).

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, έχτισαν ξανά ένα καλό προβάδισμα (53-40 στο 25′), όμως οι Γερμανοί κατάφερναν να επιστρέφουν γρήγορα κοντά στο σκορ. Μείωσαν στο καλάθι (55-53) και τρέχοντας ένα σερί 2-12 μετέτρεψαν τα τελυταία λεπτά του αγώνα σε πραγματικό ντέρμπι.

Όλα αυτά μέχρι η τύχη να γυρίσει την πλάτη στο σύνολο του Τρινκιέρι. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς, τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παρκέ μια αποχώρηση που επηρέασε αρκετά τους Γερμανούς, οι οποίοι απο εκείνο το σημείο και έπειτα δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στην διεκδίκηση της νίκης. Το τελικό 80-67 διαμορφώθηκε με τις 2/2 βολές του Τόμας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-16, 42-35, 55-52, 80-67

Παναθηναϊκός

Μπάγερν

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ