Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έλεγε για τον φετινό Ολυμπιακό πριν ξεκινήσει η Ευρωλίγκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έλεγε για τον φετινό Ολυμπιακό πριν ξεκινήσει η Ευρωλίγκα

Ο Μπαρτζώκας γνώριζε ότι ο δρόμος θα είναι δύσβατος, αλλά σε όλες τις δύσκολες στιγμές κράτησε την ομάδα όρθια. Την κράτησε ενωμένη. Την έκανε πιο δυνατή. Πιο σκληρή.

Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι δύσβατος και κρύβει παγίδες, τις οποίες πρέπει να ξεπεράσει για να καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Πρώτος από όλους ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο 56χρονος άλλωστε είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Ένα από τους πιο έμπειρους. Ενας από τους πιο ικανούς. Το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Το αποδεικνύει και φέτος, με την εξαιρετική πορεία που κάνει ο Ολυμπιακός.

Μια εντυπωσιακή πορεία, που αναδεικνύει χωρίς αμφιβολία τον Μπαρτζώκα ως coach of the year στη φετινή Euroleague, με τον τεχνικό των Πειραιωτών να έχει δημιουργήσει μια από τις καλύτερες ομάδες στη Γηραιά Ηπειρο. Μια ομάδα, που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, χαρίζει θέαμα στον κόσμο της και σκορπάει… τρόμο στους αντιπάλους της. Μια ομάδα που δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Μια ομάδα που χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί της.

Η πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν είναι ονειρική. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να τερματίζει στην πρώτη τριάδα στην κανονική διάρκεια της Euroleague (σ.σ 3η ίσως και 2η ανάλογα με το τι θα συμβεί στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Μπάγερν) και να παίρνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, που θα κρίνουν την πρόκριση στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.

Μια εντυπωσιακή πορεία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να ξεπερνούν στη βαθμολογία ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως είναι οι Αρμάνι, Μπάγερν, Μακάμπι και Βιλερμπάν, ενώ κοίταξαν στα μάτια και νίκησαν τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Μια πορεία την οποία μάλιστα είχε προβλέψει ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν. Πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιο της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πίστευε στην επιτυχία της φετινής ομάδας. Πίστευε στην ομάδα που είχε χτίσει και δικαιώνεται για τα όσα έλεγε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν θεωρούσε απίθανό η ομάδα του μπορούσε να «χτυπήσει» με αξιώσεις την πρόκριση στο Final 4. Ούτε καν θεωρεί ότι είναι απίθανο να διεκδικήσει την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Το έχει ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν. Γνωρίζει τον τρόπο. Γνωρίζει πώς να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ο προπονητής των Πειραιωτών γνώρισε ότι η φετινή σεζόν θα είναι δύσκολη. Για πολλούς λόγους. Λόγω τραυματισμών, λόγω covid-19. Λόγω κάποιον ηττών, που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν κλυδωνισμούς στο «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα. «Θα υπάρξουν φορές μέσα στη σεζόν που θα περάσει κρίση η ομάδα μας. Είτε λόγω των αποτελεσμάτων, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω Covid, αλλά θα πρέπει να τις ξεπεράσουμε», είχε πει.

Ο Ολυμπιακός τα πέρασε όλα. Μίνι κρίσεις, από τις οποίες όμως έγινε πιο δυνατός. Πιο σκληρός. Πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, λόγω covid-19. Είδε παίκτες του να τραυματίζονται. Είδε την ομάδα του να δέχεται ήττες που την «πόνεσαν». Αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Πήρε το Κύπελλο και τερμάτισε την κανονική διάρκεια της Euroleague έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Ο Μπαρτζώκας σε όλες τις δύσκολες στιγμές κράτησε την ομάδα όρθια. Την κράτησε ενωμένη. Την έκανε πιο δυνατή. Πιο σκληρή. Ολοι μαζί τα κατάφεραν.

Όλα αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός είναι μόνο η αρχή. Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο. Αυτό το ξέρουν καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να επαναφέρουν τον σύλλογο στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και στην κορυφή της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ