Το μυστικό της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού

Το μυστικό της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό στατιστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague και δείχνει, γιατί οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι το Final Four και διεκδικούν την κούπα.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν στη Euroleague, προκρίθηκε στο Final Four μετά από πέντε χρόνια και έχει τις πιθανότητες και την ομάδα να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Βελιγράδι.

Οι ερυθρόλευκοι αποτελούν αναμφίβολα μια από τις 2-3 πιο σταθερές ομάδες τη φετινή χρόνια στη διοργάνωση και έχουν φτάσει δίκαια μέχρι το φινάλε του δρόμου, αποκλείοντας τη Μονακό στα playoffs με 3-2 νίκες σε μια συγκλονιστική σειρά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με αρκετούς ποιοτικούς γηγενής παίκτες που κάνουν τη διαφορά τη φετινή σεζόν. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών, αφού ο κορμός του Ολυμπιακού αποτελείται από αρκετούς γηγενείς και σπουδαίους παίκτες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, οτι οι «ερυθρόλευκοι», σύμφωνα με έρευνα του Basketnews.com, ήταν η πρώτη ομάδα σε χρόνο συμμετοχής γηγενών στα playoffs της Euroleague. Ο Μπαρτζώκας έχει χρησιμοποιήσει στα playoffs τους Παπανικολάου, Σλούκα, Πρίντεζη, Λαρεντζάκη και Λούντζη.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε στο 30,1% του συνολικού χρόνου γηγενείς παίκτες. Ακολούθησε με 27,2% η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τρίτη ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 20,1%.\

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες πέντε ομάδες είχαν αρκετά μικρό ποσοστό: τέταρτη η Μονακό με 11,9%, πέμπτη η Μπαρτσελόνα με 8,6%, έβδομη η Μπάγερν με 5,7% και τελευταία η Εφές με μόλις 1,1%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ