Σάσα Βεζένκοφ: Η Euroleague υποκλίνεται στον ηγέτη του Ολυμπιακού (pics+vids)

Σάσα Βεζένκοφ: Η Euroleague υποκλίνεται στον ηγέτη του Ολυμπιακού (pics+vids)

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Το κλειδί στη φετινή… εκτόξευση των Πειραιωτών. Το υπερόπλο του Μπαρτζώκα. Ενας από τους καλύτερους παίκτες στην Euroleague και ίσως ο κορυφαίος φόργουορντ στην Ευρώπη!

Πρώτος σε πόντους (13.7 μέσο όρο), πρώτος σε ριμπάουντ (5.8 μέσο όρο), πρώτος σε βαθμούς αξιολόγησης στο σύστημα Ranking (17.8) και έκτος συνολικά σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα. Μέλος της καλύτερης πεντάδας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ίσως ο καλύτερος φόργουορντ αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ηπειρο.

Ο λόγος για τον Σάσα Βεζένκοφ. Τον ηγέτη του φετινού Ολυμπιακού. Τον παίκτη που έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποιεί η ομάδα του μεγάλου λιμανιού και στην πρόκριση στο Final 4 της Euroleague. Ο παίκτης – κλειδί στην… εκτόξευση των Πειραιωτών. Μια «μαγική» σεζόν για τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού, που κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην κορυφαία 5άδα της Euroleague.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αναδείχθηκε δύο φορές MVP αγωνιστικής (13η και 32η), αλλά και πολυτιμότερος παίκτης για τον μήνα Φεβρουάριο, κάνει πράγματα και… θαύματα στη φετινή σεζόν, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού. Το… υπερόπλο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μια «μυθική» σεζόν για τον 26χρονο φόργουορντ, με τα νούμερά του να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο «ερυθρόλευκος» άσος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ της Euroleague, έχοντας μέσο όρο σε 36 παιχνίδια 13.7 πόντους, με 66.7% στα δίποντα, 38.4% στα τρίποντα και 84.2% στις βολές, ενώ επίσης μέτρησε 5.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 17.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Πέρσι, είχε τελειώσει την κανονική περίοδο της Euroleague, έχοντας 11.5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 1.06 ασίστ, 0.7 κλεψίματα και 14.7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες τα φετινά νούμερα του Σάσα Βεζένκοφ είναι βελτιωμένα, δείγμα της σπουδαίας σεζόν που κάνει ο διεθνής άσος. Ενας πραγματικός «οδοστρωτήρας», ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Ολυμπιακό και τον έχει οδηγήσει με… μαθηματική ακρίβεια στο Final 4 της Euroleague.

Μόνο στα 7 από τα 36 παιχνίδια που αγωνίστηκε σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Τους περισσότερους πόντους τους έβαλε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ούνικς. Σε εκείνο το ματς είχε 22 πόντους και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη των Πειραιωτών με 87-74. Επίσης είχε 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μια από τις φετινές παραστάσεις του Σάσα.

Ενας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, με τον 26χρονο άσο να έχει εξελιχθεί σε ηγέτη. Ο διεθνής φόργουορντ απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό και φυσικά τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει πριν από λίγες εβδομάδες στην Euroleague. «Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, επειδή όταν παίζεις τόσα πολλά λεπτά, οφείλεις να δείξεις ότι το αξίζεις. Από τη μία νιώθω υπέροχα που ο κόουτς Μπαρτζώκας με βάζει να παίζω, από την άλλη έχω περισσότερες ευθύνες και πίεση. Με εμπιστευόταν και με εμπιστεύεται», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μια συνεργασία που έχει… εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό, με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής ομάδας του πειραϊκού συλλόγου. Ενας παίκτης στον οποίο ο τεχνικός των Πειραιωτών στηρίζει πολλά ενόψει του Final 4 του Βελιγραδίου και της προσπάθειας που θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Τα παιχνίδια του Βεζένκοφ στην κανονική διάρκεια:

Στα πλέι οφ με τη Μονακό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ