Σαρώνει ο Ολυμπιακός στη Euroleague: Έχει 3/10 κορυφαίους του Final Four – Ποιοι είναι και ποια η 10άδα (Pics)

Σαρώνει ο Ολυμπιακός στη Euroleague: Έχει 3/10 κορυφαίους του Final Four – Ποιοι είναι και ποια η 10άδα (Pics)

Η τρομερή σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός στη Euroleague αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι διαθέτει τρεις από τους δέκα καλύτερους παίκτες στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για το Final Four στο Βελιγράδι και τον ημιτελικό με την Εφές. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στο πρώτο -χρονικά- (19:00) παιχνίδι στη «Stark Arena» την Πέμπτη (19/5) την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με στόχο φυσικά την πρόκριση και την παρουσία σε ακόμη έναν τελικό.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πραγματοποιήσει μια απίθανη σεζόν στην Euroleague και επέστρεψε σε Final Four μετά το 2017, με τους Πειραιώτες να παίζουν ένα από τα καλύτερα μπάσκετ στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός ήταν πιθανότατα η πιο σταθερή ομάδα βάση απόδοσης στη regular season, ενώ και στα playoffs παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατάφερε να περάσει έστω και στο Game 5 τη Μονακό.

Την ώρα λοιπόν που απομένουν ελάχιστα 24ωρα για τη διεξαγωγή του Final Four, με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν να είναι στην τετράδα (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές και Ολυμπιακός) to10.gr παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες της σεζόν με βάση τον μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης από τις ομάδες του Βελιγραδίου.

Από τους δέκα παίκτες που «έλαμψαν» από την τετράδα του Final Four λοιπόν, ο Ολυμπιακός σάρωσε έχοντας τρεις παίκτες στο Top 10 (Βεζένκοφ, Σλούκα και Φαλ), όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ από δυο έχουν οι Μπαρτσελόνα και η Εφές. Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπόλοιπες ομάδες, αν και οι μοναδικοί που λείπουν με βάση τις δυο καλύτερες πεντάδες της σεζόν είναι οι Μάικ Τζέιμς (Μονακό) και Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός).

Οι 10 κορυφαίοι της χρονιάς

1. Νίκολα Μίροτιτς (19,4 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο μεγάλος σταρ της Μπαρτσελόνα (31 ετών) οδηγεί τον πίνακα των παικτών με τον καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας σε ολόκληρη την Euroleague αυτή τη σεζόν (19,4). Ο Ισπανός φόργουορντ που κάνει τη διαφορά στους μπλαουγκράνα και τους οδήγησε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στοχεύει στην πρώτη του Euroleague.

Σε 36 παιχνίδια μεταξύ της κανονικής φάσης και των πλέι οφ, ο Μαυροβούνιος έχει ρεκόρ 16,6 πόντων ανά αγώνα, 5,1 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

2. Σέιν Λάρκιν (18,9 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Αμερικανός γκαρντ που έχει πάρει τούρκικο διαβατήριο είναι για άλλη μια φορά ένας από τους καλύτερους παίκτες στη Euroleague. Μαζί με τον Μίσιτς αποτελούν αναμφίβολα το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη, ενώ μετά τα Χριστούγεννα έχει ανεβάσει κατακόρυφα και την απόδοση του.

Με 14,6 πόντους ανά αγώνα και 5,3 ασίστ, είναι σχεδόν ασταμάτητος αν βρεθεί στη μέρα του και στοχεύει σε έναν back to back τίτλο. Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτός όπως και ο Μίροτιτς ήταν στους καλύτερους παίκτες της σεζόν.

3. Βάλτερ Ταβάρες (18,5 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Βάλτερ Ταβάρες αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο κάτω από τις ρακέτες στη φετινή Euroleague και είναι αναμφίβολα το σημείο αναφοράς στη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά τον Μίροτιτς και τον Λάρκιν, είναι ο τρίτος με τον καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα (18,5) και ένα από τα ονόματα αυτού του Final Four. Με 10,9 πόντους και 7,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα, είναι ο παίκτης που ο Πάμπλο Λάσο στηρίζεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Και στην άμυνα και στην επίθεση.

4. Σάσα Βεζένκοφ (17,8 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί τον πιο βελτιωμένο παίκτη στη φετινή Euroleague. Μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και κυρίως μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο έχει εκτοξεύσει την αξία του και αποτελεί έναν από τους 2-3 καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης.

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού, είναι ο παίκτης πουέχει βελτιώσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τα νούμερα του στη Euroleague, ενώ είναι εγγύηση στο μακρινό σουτ.

Συνολικά φέτος μετράει 13,7 πόντους ανά αγώνα και 5,8 ριμπάουντ, ενώ έχει και 17,8 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Βασίλιε Μίσιτς (17,5 στο σύστημα αξιολόγησης)

Η ιδιοφυΐα από το Κράλιεβο (28 ετών), που στοχεύει στο ΝΒΑ, είναι ο έβδομος παίκτης με τον υψηλότερο μέσο όρο σε πόντους και σύστημα αξιολόγησης, παίζοντας σε παιχνίδια εντός έδρας.

Ο Σέρβος γκαρντ της Εφές και φέτος κάνει όργια, είναι ο πρώτος σε πόντους στη Euroleague (18,2), ενώ εκτός από αυτό μοιράζει και 4,6 ασίστ ανά παιχνίδι, όντας ένας γκαρντ σε σώμα φόργουορντ. Μαζί με τον Λάρκιν τρομάζουν και στοχεύει όπως και πέρσι στην κατάκτηση της Euroleague, αλλά και γιατί όχι και στο βραβείο του MVP του Final Four για δεύτερη σερί σεζόν.

6. Κώστας Σλούκας (14,7 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Κώστας Σλούκας αφού έφυγε από τη Φενέρμπαχτσε πριν από δύο χρόνια για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, σημειώνει 11,9 πόντους ανά αγώνα, 2,6 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ. Είναι ο πραγματικός ειδικός σε Final Four, έχοντας παίξει ήδη στην καριέρα του 6 τελικούς στη Euroleague, τρεις με τον Ολυμπιακό (2 τίτλοι) και άλλους τρεις με τη Φενέρμπαχτσε (1 τίτλος).

Τη φετινή σεζόν έρχεται στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά από τον πάγκο, σαν 6ος παίκτης, είναι ο φύσει και θέση ηγέτης των ερυθρόλευκων και μετράει 14,7 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

7. Γκέρσον Γιαμπουσέλε (13,6 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ (26 ετών) είναι ανάμεσα στους 25 παίκτες με τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας αυτή τη σεζόν σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες, είναι ένας από από αυτούς με την υψηλότερη ποιότητα στη Ρεάλ και έχει ρεκόρ 11,9 πόντων ανά αγώνα και 4,7 ριμπάουντ στην Euroleague αυτή τη σεζόν.

8. Μουσταφά Φαλ (13,5 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Μουσταφά Φαλ ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να «σκεπάσει» τα καλάθια με την επιβλητική του παρουσία. Ο ύψους 2,18 Γάλλος σέντερ (30 ετών) τα πάει περίφημα στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό και ανανέωσε και το συμβόλαιο του, δείγμα και της εμπιστοσύνης των Πειραιωτών, αλλά και του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με μέσο όρο 8,4 πόντους και 5,1 ριμπάουντ ανά αγώνα, είναι ένας από τους τρεις παίκτες των Κυπελλούχων Ελλάδας ανάμεσα στους δέκα του Final Four με την καλύτερη βαθμολογία. Και το σημαντικό είναι ότι προσφέρει και σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού που δεν μπορούν να καταγραφούν στη στατιστική…

9. Βινσέντ Πουαριέ (11,9 στο σύστημα αξιολόγησης)

Ο Βινσέντ Πουαριέ είναι ο δεύτερος ψηλός της Ρεάλ Μαδρίτης πίσω από τον Ταβάρες, όμως πολλές φορές καταφέρνει να είναι πιο χρήσιμος ακόμα και από το «θηρίο» της ομάδας του Παμπλο Λάσο.

Ο Γάλλος σέντερ (28 ετών), πρώην της Μπασκόνια, έφτασε στη βασίλισσα λίγο πριν το τέλος της περασμένης σεζόν από το ΝΒΑ και με μέσο όρο 18 λεπτών, σημειώνει 7,5 πόντους και μαζεύει 5,5 ριμπάουντ ανά ματς στη φετινή σεζόν, με το σύστημα αξιολόγησης να καταγράφει 11,9 βαθμούς.

10. Νικ Καλάθης (11,3 στο σύστημα αξιολόγησης)

Τελευταίος της δεκάδας είναι ο Νικ Καλάθης με βάση το σύστημα αξιολόγησης, ο οποίος έχει 11,3 βαθμούς.

Ο Έλληνας γκαρντ είναι ο «μαέστρος» της Μπαρτσελόνα και τη φετινή σεζόν, ενώ πιθανότατα πέρσι αν δεν είχε τραυματιστεί στον ημιτελικό κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο να ήταν άλλη η έκβαση του τελικού, όπου δεν ήταν στο 100%.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μετράει 7,4 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 6 ασίστ (μόνο ο Λορέντζο Μπράουν τον ξεπερνά με 6,1) ανά αγώνα, αποτελεί κομβικό παίκτη για την Μπαρτσελόνα στην προσπάθεια να σηκώσει την κούπα της Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ