Ο Πεδουλάκης «έκλεισε» τον «κρυπτονίτη» του Σλούκα (vids)

Ο Πεδουλάκης «έκλεισε» τον «κρυπτονίτη» του Σλούκα (vids)

Ποιός είναι ο Πάρις Λι που «κλείδωσε» τον Κώστα Σλούκα στα play offs και γιατί είναι μια από τις πιο... έξυπνες κινήσεις των τελευταίων ετών για τον Παναθηναϊκό...

Ο Παναθηναϊκός έκανε το «κόλπο γκρόσο» και ολοκλήρωσε μια ένα σπουδαίο deal, καθώς συμφώνησε για τα επόμενα δυο χρόνια με τον Πάρις Λι. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ της Μονακό μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι πράσινοι κατάφεραν να τα βρουν σε όλα μαζί του, κλείνοντας έτσι μια σημαντική «τρύπα» στο ρόστερ, αφού εδώ και περίπου 2 χρόνια έχει σοβαρό θέμα το τριφύλλι στη θέση «1».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πιάσει δουλειά εδώ και μερικές εβδομάδες και παρότι η σεζόν είναι σε εξέλιξη προσπαθεί σε συνεργασία με τον Γιώργο Βόβορα να δημιουργήσει μια σαφώς πιο ανταγωνιστική ομάδα σε σχέση με φέτος. Ο Πάρις Λι είναι το ιδανικό ξεκίνημα στον σχεδιασμό της ομάδας.

Πρόκειται για έναν γκαρντ που έχει ικανότητα τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία, είναι πολύ καλός σε καταστάσεις πικ εν ρολ, ενώ στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην πίεση στην μπάλα και τα αντίπαλα γκαρντ. Το κατάλαβε από πρώτο χέρι ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Σλούκας, με τον Πάρις Λι να «δένει» κόμπο τον Έλληνα γκαρντ στα playoffs της Euroleague και να τον φέρνει στα όρια του.

Ο Λι ήταν αυτός που είχε την αποστολή να περιορίσει τον Σλούκα και με τις εμφανίσεις του εξελίχθηκε σε βαρόμετρο της σειράς, φέρνοντας τη Μονακό μια ανάσα από το πρώτο Final Four της ιστορίας της. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως στο Game 5 στο ΣΕΦ, αν δεν είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ στην τέταρτη περίοδο, πιθανότατα ο Ολυμπιακός να μην είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Ο Αμερικανός γκαρντ όλη τη σεζόν που διανύουμε είναι εξαιρετικός, μετρώντας στη Euroleague 7,2 πόντους, 1,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 1,1 κλέψιμο και 7 στο σύστημα αξιολόγησης. Στη σειρά με τον Ολυμπιακό όμως είχε 8,6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 7,6 στο σύστημα αξιολόγησης κάνοντας «step up».

Τα στατιστικά του στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα, στην Άντβερπ είχε 10,4 και 11,4 πόντους αντίστοιχα στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ να θέλει να τον κάνει δικό της, ενώ στην Μπάμπεργκ είχε 9 πόντους μέσο όρο. Στην career season στην Ορλεάν είχε 14,9, ενώ φέτος στη Μονακό έχει 11 και 7,2 στην Euroleague.

Γενικότερα η καριέρα του βήμα βήμα είναι ανοδική και έχει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. Στη Μονακό λόγω Τζέιμς αυτό δεν γινόταν, παρότι βέβαια κατάφερε να έχει πολλές μπάλες στα χέρια του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ