Εξελίξεις στην Euroleague: Κρίσιμη σύσκεψη για τον αντι-Μπερτομέου

Εξελίξεις στην Euroleague: Κρίσιμη σύσκεψη για τον αντι-Μπερτομέου

Συνεδριάζει σήμερα η Euroleague με... φόντο τη νέα σεζόν, αλλά και κύριο θέμα συζήτησης τον αντικαταστάτη του Τζόρντι Μπερτομέου.

Η Euroleague ολοκληρώθηκε με την Εφές να κάνει το back to back και τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην τέταρτη θέση μετά από μια σπουδαία σεζόν.

Μετά το τέλος της χρονιάς, οι έντεκα ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α στη διοργάνωση (ανάμεσά τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), συνεδριάζουν σήμερα και καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της διοργάνωσης.

Το πιο σημαντικό θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στην ατζέντα της Euroleague είναι η αντικατάσταση του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος θα αποχωρήσει ότι και να γίνει από τη θέση του.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά για τη θέση, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να λογίζεται σαν φαβορί, όμως δεν είναι ο μόνος, αφού υποψήφιοι είναι και ο αντιπρόεδρος του ΝΒΑ Europa, Τσους Μπουένο, ο πρώην CEO της IMG (βασικής χορηγού της Ευρωλίγκας) Χαβιέρ Μπιντό, ο γενικός διευθυντή της Μπάγερν Μάρκο Πέσιτς, ο τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και ο παλαίμαχος, Παούλιους Γιανκούνας.

Εκτός όμως από την απόφαση για την αντικατάσταση του Μπερτομέου θα πέσει στο τραπέζι και το τι θα γίνει με τις ρωσικές ομάδες, με την αποβολή τους να μοιάζει σχεδόν δεδομένη. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΤΣΣΚΑ που είναι εκ των βασικών μετόχων της Ευρωλίγκας, έχει καταθέσει αίτημα να αγωνιστεί κανονικά, με ελάχιστες πιθανότητες όμως να γίνει αυτό δεκτό.

Πέρα από τις ρωσικές ομάδες θα τεθεί και το ζήτημα των wild cards, ειδικά αν είναι και μείον τις τρεις ομάδες αυτές (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ούνικς). Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν και Βαλένθια είναι οι ομάδες που διεκδικούν θέση στη νέα Euroleague, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ακόμη το παραμικρό. Κάτι που λογικά θα γίνει σήμερα.

Οι ομάδες με άδεια τύπου Α είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Εφές, Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια (Ισπανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ