Γουάιτ : «Δεν θα μας μπερδέψουν τα προβλήματα του Ολυμπιακού»

Γουάιτ : «Δεν θα μας μπερδέψουν τα προβλήματα του Ολυμπιακού»

Ο Άαρον Ουάιτ της Ζαλγκίρις Κάουνας, μίλησε αποκλειστικά στο 10.gr για την ομάδα των «ερυθρόλευκων», τον θρύλο Σπανούλη και την φετινή απρόβλεπτη Ευρωλίγκα.

Εάν υπήρχε βραβείο για την έκπληξη της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, η Ζαλγκίρις Κάουνας θα κέρδιζε χωρίς καν να ιδρώσει. Οι Λιθουανοί, με μικρό μπάτζετ, παίκτες εργάτες και έναν προπονητή που σε λίγα χρόνια θα υμνούμε για το κοουτσάρισμά του, αποτελούν το σκληρό καρύδι της διοργάνωσης και την ομάδα που δεν γίνεται να μην την πάρεις σοβαρά.

Ένας από τους παίκτες-κλειδιά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είναι ο Άαρον Ουάιτ.

Ο Αμερικανός στην πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση έχει βοηθήσει με την αθλητικότητά του και είναι από τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών που είδαμε φέτος στην Ευρωλίγκα.

Μάλιστα ο Ουάιτ, μίλησε αποκλειστικά στο to10.gr για όσα περιμένει σήμερα στο ΣΕΦ, τον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και τους στόχους της Ζαλγκίρις για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

– Αρχικά πες μας τις πρώτες του σκέψεις για την αναμέτρηση εδώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

«Σίγουρα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό για μας. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να πολεμήσουμε και να τα δώσουμε όλα οπότε δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ούτε λεπτό».

– Ποιο θα είναι το κλειδί για τη νίκη της Ζαλγκίρις; Τι θα πρέπει να κάνετε στο ΣΕΦ για να μπορέσετε να φύγετε νικητές και να γεμίσετε με προβληματισμό τον αντίπαλό σας;

«Αρχικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός παίζει πάρα πολύ καλά απέναντι στον κόσμο του. Είναι μία ομάδα που είναι εκπληκτική στην διεκδίκηση των ριμπάουντ και έχουν πάρα πολύ καλούς και ικανούς πλέι μέικερ. Τι πρέπει να κάνουμε από την μεριά μας; Να συσπειρωθούμε, να παίξουμε καλή άμυνα και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

-Γνωρίζεις ότι ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα στη γραμμή των ψηλών του έτσι; ΜακΛίν και Πρίντεζης δεν θα παίξουν σίγουρα, ο Τιλί απροπόνητος και ο Μιλουτίνοφ με πρόβλημα στη μέση αν και προπονήθηκε. Σας αλλάζει το πλάνο αυτό;

«Ναι όντως έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός, όμως εμείς πρέπει βασικά να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας από την αρχή μέχρι και το τέλος. Οποιοσδήποτε παίξει ή όχι, εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει τόσο καιρό και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Δεν γίνεται λοιπόν να ανησυχούμε περισσότερο για το ποιος έκανε τελικά προπόνηση ή για το ποιος θα παίξει τελικά».

-Απέναντί σας ένας θρύλος της Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Σπανούλης. Πως νιώθεις ως… ρούκι που παίζεις απέναντι από έναν τόσο σημαντικό παίκτη και πως μπορείτε να του φράξετε τον δρόμο;

«Όπως το είπες και εσύ ακριβώς. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας θρύλος της Ευρωλίγκας. Εχει πραγματοποιήσει μία εκπληκτική καριέρα, παίζει σούπερ αυτήν την περίοδο. Ίσως είναι και η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για την αντιμετώπισή του. Να παρουσιάσουμε μία πλειάδα αμυντικών συστημάτων προσαρμοσμένα επάνω του και ουσιαστικά να τον αντιμετωπίσουμε ως ομάδα. Δεν είναι ο τύπος που θα του βάλεις έναν αμυντικό επάνω του και θα τον περιορίσεις. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε».

– Υπάρχει κάποιος αντίπαλος που θα ήθελες πραγματικά στα πλέι οφ; Έχετε «σημαδέψει» κάποιον;

«Για εμάς θέλουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην κανονική διάρκεια. Για αυτό θα μπούμε στο παρκέ με πίστη σε αυτά που δουλέψαμε, θα παλέψουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα».

– Τέλος θα ήθελα να μου πεις τις εντυπώσεις σου από τη φετινή Ευρωλίγκα και πως κύλησε για σένα η χρονιά, που ήταν και η πρώτη σου σε αυτό το επίπεδο..

«Πραγματικά απολαμβάνω τη φετινή σεζόν. Μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα ως ομάδα, εγώ προσπαθώ να κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής μου. Ναι σίγουρα μου αρέσει η λίγκα, μου αρέσουν όλες οι προκλήσεις που έχουν έρθει και ήταν πολύ όμορφα για μένα φέτος τα πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ