Γιατί ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Παπαγιάννη…

Γιατί ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Παπαγιάννη…

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κρίνει τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Το NBAout ύψους 4.000.000 δολαρίων και η παραμονή που «κλειδώνει» τον βασικό σέντερ.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς ηττήθηκε στους τελικούς από τον Ολυμπιακό με 3-0 και έμεινε μόνο με το Σούπερ Καπ. Οι πράσινοι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, είχαν μερικές εκλάμψεις και ελάχιστους παίκτες που ξεχώρισαν…

Ένας από αυτούς ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έκανε το step up και αντικειμενικά ήταν ένας από τους καλύτερους ψηλούς στη Euroleague. Ο Έλληνας σέντερ ήταν… όαση στο τριφύλλι κάνοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τα πράσινα, καθώς είχε κατά μέσο όρο 10.3 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 17.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28:24 σε 29 ματς της EuroLeague.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ΝΒΑ, όπου ο Παπαγιάννης είχε επιλεχθεί πριν μερικά χρόνια σε υψηλότερο ντραφτ πικ από τους Κινγκς και από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Παπαγιάννης είναι κοινό μυστικό ότι δεν πέρασε και τις καλύτερες μέρες της καριέρας του στο Σακραμέντο, όμως αν είχε μια καλή δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ, είναι πιθανό να την εκμεταλλευόταν και να επέστρεφε. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι υπάρχουν ομάδες που ρίχνουν «ματιές» στον σέντερ του Παναθηναϊκού, όμως τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα σχετικά με την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας σέντερ για αρχή δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι δεν πρόκειται να τον αφήσουν φυσικά για ομάδα στην Ευρώπη, ενώ για να φύγει από το ΟΑΚΑ και να πάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα πρέπει να καταβληθεί το NBAout που έχει στο συμβόλαιο του και είναι στα 4.000.000 δολάρια.

Αυτή είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του μετά από την επέκταση του συμβολαίου του. Μια ρήτρα που δεν καταβάλλεται εύκολα, αφού θα πρέπει να βρει μεγάλο συμβόλαιο στις ΗΠΑ για να καλύψει ο ίδιος ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού, καθώς ομάδα του ΝΒΑ μπορεί να δώσει μέχρι 750.000 δολάρια.

Για τον Παναθηναϊκό λοιπόν ο Παπαγιάννης είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό του, με τη λογική ότι οι περισσότεροι θα αποχωρήσουν και οι σημαντικοί (Παπαπέτρου, Νέντοβιτς) έχουν συμβόλαιο. Κάτι που ισχύει φυσικά και με τον Παπαγιάννη.

Αν λοιπόν ο Παπαγιάννης αποφασίσει να συνεχίσει στο τριφύλλι, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, οι πράσινοι «κλειδώνουν» τη θέση του βασικού σέντερ με έναν από τους καλύτερους στη Euroleague, ο οποίος είναι και γηγενής. Και συνεχίζουν τον σχεδιασμό τους. Αφού φυσικά βρουν προπονητή.

Αν όμως ο Παπαγιάννης δεχτεί μια πολύ καλή πρόταση από το ΝΒΑ με πολύ καλά χρήματα, τότε δεν αποκλείεται να πει «ναι» και να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Όμως θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να πάρει το ποσό των 4.000.000 δολαρίων. Και από τον παίκτη και από την ομάδα.

Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός χάνει ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, με το αζημίωτο φυσικά. Χάνει έναν παίκτη πρώτης γραμμής που είναι και Έλληνας, όμως την ίδια ώρα θα βάλει στα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό για να κινηθεί πιο άνετα στο μεταγραφικό παζάρι.

Βέβαια, θα είναι δύσκολο για τους πράσινους να βρουν σέντερ με ανάλογα χαρακτηριστικά, όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού φέτος ήταν 6.000.000 ευρώ, καταλαβαίνει πόσο σημαντική οικονομική βοήθεια θα είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ