Ολυμπιακός: Κοιτάζει και ξένο ψηλό – Τι «παίζει» με Εντούρ (Vids)

Ολυμπιακός: Κοιτάζει και ξένο ψηλό – Τι «παίζει» με Εντούρ (Vids)

Η υπόθεση του Κώστα Αντετοκούνμπο έχει «κολλήσει» και στον Ολυμπιακό στρέφονται σε ξένη λύση για τον τρίτο σέντερ, έχοντας ξεχωρίσει την περίπτωση του Μορίς Εντούρ

Ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και το μόνο που απομένει είναι η απόκτηση ενός ψηλού που θα έχει τον ρόλο του τρίτου σέντερ.

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας 6 ξένους θα ήθελαν ιδανικά να είναι Έλληνας ο παίκτης που θα πάρει τον συγκεκριμένο ρόλο και για αυτό τον λόγο προσπαθούν εδώ και μέρες να κλείσουν τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Οι Πειραιώτες είναι σε επαφές με την πλευρά του Έλληνα σέντερ, έχουν καταθέσει αρκετά γενναία πρόταση οικονομικά, ενώ έχουν ξεκαθαρίσει τον ρόλο του παίκτη, όμως εκείνος δεν έχει πει ακόμη το «ναι».

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την οριστική απάντηση του, όμως οι μέρες περνούν και η υπόθεση έχει «παγώσει» κάπως και για αυτό τον λόγο οι άνθρωποι των νταμπλούχων Ελλάδος δεν αποκλείεται να κινηθούν για 7ο ξένο.

Ο Ολυμπιακός με λίγα λόγια έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του στον Αντετοκούνμπο, ενώ δύσκολα να κινηθεί για άλλον παίκτη από την ελληνική αγορά για τη θέση (είχε ακουστεί ο Τσαλμπούρης), κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη λύση είναι ένας ακόμη ξένος.

Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι έχουν μια short list από την ξένη αγορά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ξεχωρίσει μια συγκεκριμένη περίπτωση. Έναν παίκτη που δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και θα δώσει και λύσεις για τον ρόλο που θα αποκτηθεί.

Αυτός λοιπόν που κοιτάζει όλο και πιο έντονα ο Ολυμπιακός είναι ο Μορίς Εντούρ που έχει εμπειρία από Euroleague και έχει αγωνιστεί σε Ούνικς Καζάν, Βαλένθια και Γαλατασαράι. Ο Εντούρ είναι ελεύθερος, έχει προτάσεις στα χέρια του, όμως δεν θα έλεγε «όχι» στους πρωταθλητές Ελλάδας, αν εκείνοι κατέθεταν την πρόταση τους.

Όσον αφορά τα στοιχεία του Σενεγαλέζου σέντερ, είναι ένας πολύ αθλητικός ψηλός που μπορεί να παίξει άμυνα, να σκοράρει εύκολα στο πικ εντ ρολ, αλλά και στο τρανζίσιον, ενώ μπορεί να παίξει και στο «4» αν χρειαστεί. Παράλληλα, έχει σουτάκι από μέση απόσταση και είναι πολύ καλός μπλοκέρ. 0 30χρονος σέντερ έχει ύψος 2.06 μ. και τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει εμπειρία και από το NBA, όπου έπαιξε στους Νικς τη σεζόν 2016-17.

Μετά τη σεζόν αυτή έπαιξε στην Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη για δυο χρόνια, ενώ εν συνεχεία μεταγράφηκε στη Βαλένθια. Στη Ρωσία στην πρώτη σεζόν (2017-18) μέτρησε 5.1 πόντους (42.9% δίποντα), 4.2 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα σε 17.6 λεπτά.

Στη δεύτερη έπαιξε περισσότερο (21.1’), ο ρόλος του αναβαθμίστηκε και βελτίωσε αρκετά τις επιδόσεις του. Μέτρησε 9.6 πόντους (54.6% δίποντα), 4.2 ριμπάουντ, 1.1 κλεψίματα και 1.2 μπλοκ ανά παιχνίδι, ενώ στις νυχτερίδες που πήγε μετά μέτρησε 6.3 πόντους (60.4% δίποντα), 2.4 ριμπάουντ και 0.9 κλεψίματα.

Τέλος στη σεζόν που πέρασε ο Εντούρ αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι και είχε μια φοβερή χρονιά με 12.4 πόντους (59.5% δίποντα), 6.4 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 1.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα, σε 27.8 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, όμως εδώ και λίγους μήνες είναι ελεύθερος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ