Ο Μπλακ, οι επιλογές και… το «ταβάνι» (pics, vids)

Ο Μπλακ, οι επιλογές και… το «ταβάνι» (pics, vids)

Ο Ταρίκ Μπλακ έρχεται για να καλύψει το κενό που υπήρχε στη θέση «5» και να προσφέρει ευελιξία στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Τάρικ Μπλακ υπέγραψε στον Ολυμπιακό και έρχεται για να γίνει ο έβδομος ξένος των Πειραιωτών και να καλύψει το κενό που υπήρχε στο «5».

Με τον Αμερικανό, ο Ολυμπιακός συνθέτει μια εξαιρετική ως και τρομακτική φροντλάιν, στην οποία υπάρχουν οι Βεζένκοφ, Πίτερς, Φαλ, Μπολομπόι και Μπλακ. Μια φροντλάιν, που θα προκαλεί… φόβο σε Euroleague και Ελλάδα.

Ο έμπειρος σέντερ έρχεται στον Πειραιά για να βοηθήσει τους Φαλ και Μπολομπόι στο «5», με τον Ολυμπιακό να προσθέτει στο ρόστερ του μια ποιοτική επιλογή, που θα τον βοηθήσει πολύ τη νέα σεζόν. Ενας παίκτης με μεγάλη καριέρα, που αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις.

Διαβάστε επίσης: Εδωσε το σύνθημα ο Πίτερς: «Μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»

Το πως θα εξελιχθεί η σεζόν δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αναμφίβολα, όμως, πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση, την οποία ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του δεν άφησαν να πάει χαμένη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού άναψε το πράσινο φως και η διοίκηση έντυσε τον Μπλακ στα ερυθρόλευκα.


Ταρίκ Μπλακ: Τα πρώτα βήματα

Ο Μπλακ φοίτησε στο γυμνάσιο Ridgeway στο Μέμφις του Τενεσί. Ως junior το 2008–09, είχε μέσο όρο 15,7 πόντους και 11,8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Το 2010 ξεκίνησε την κολεγιακή του πορεία στο Μέμφις, και την πρώτη του σεζόν έπαιξε και στα 35 με τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται στα 24 από αυτά στο βασικό σχήμα και είχε μέσο όρο 9,1 πόντους και 5,0 ριμπάουντ.

Σην δεύτερη σεζόν αύξησε τα ποσοστά του έχοντας 10,7 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1,5 τάπες ενώ ξεκίνησε βασικός στα 31 από τα 35 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Η επόμενη σεζόν ήταν η τρίτη του στο Μέμφις αλλά η πρώτη ως νεανίας. Την χρονιά αυτή κέρδισε ένα «εσωτερικό βραβείο» καθώς ήταν ο πρώτος παίκτης της ομάδας του σε μέσο όρο πόντων. Η σεζόν αυτή είχε κλείσει με 8,1 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 20,8 λεπτά.

Το 2013-14 αγωνίστηκε στο Κάνσας μετά την αποφοίτηση του από το Μέμφις και κρίθηκε κατάλληλος να αγωνιστεί κατευθείαν. Την μοναδική σεζόν που έμεινε εκεί «έγραψε» 8,1 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 20,8 λεπτά.

«Love this game»

Ο Αμερικανός ψηλός, αγωνίστηκε στο NBA για λογαριασμό των Ρόκετς χωρίς να γίνει ντραφτ.

«Πήρε» 25 συμμετοχές και αποχώρησε για τους Λέικερς. Η παρουσία του εκεί είχε πολλές αναταραχές και κινούταν ανάμεσα στις παραιτήσεις και τις τρομερές εμφανίσεις όπως αυτή στο παιχνίδι με τους Τίμπεργουλβς όπου πέτυχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ  στη νίκη με 106-98.

Το 2017 υπογράφει ξανά στους Χιούστον Ρόκετς και το 2018 έρχεται στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από το NBA έφυγε με 220 συμμετοχές και 4.9 πόντους, 4.7 ριμπάουντ μ.ό. στις βαλίτσες του.

Η σειρά της Ευρώπης

Στην πρώτη τη τάξει μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης ο Μπλακ έπαιξε για λογαριασμό της Μακάμπι Μακάμπι το 2018-19 .

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μπασακσεχίρ με την οποία κατέκτησε το FIBA Europe Cup. Στο τουρκικό πρωτάθλημα σε σύνολο 7 αγώνων είχε μέσο όρο 5.86 πόντους και 2.43 ριμπάουντ. Στο FIBA Europe Cup σε 5 αγώνες είχε μέσο όρο 7.6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ένα όπλο πολυτελείας…

Τα είπαμε και στην αρχή τα λέμε και τώρα… Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φέρει τον Τάρικ Μπλακ στον Ολυμπιακό. Δεν εννοούμε συγκεκριμένα, εννοούμε «μοντέλα» σαν τον Μπλακ.

Παίκτες βεληνεκούς με ποιότητα, αξία, και εμπειρίες. Δεν τελειώνει εδώ. Το να έρχονται τέτοιοι παίκτες για μπακ απ δεν είναι μια απλή υπόθεση, όπως μας έχει δείξει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός όταν πραγματοποιεί κινήσεις που κάνουν αίσθηση για τους δικούς της λόγους η κάθε μια, κάτι ακολουθεί.

 

Περίπτωση Βασίλη Σπανούλη, περίπτωση «μέχρι τέλους». Αν  θέλουμε να κοιτάξουμε μέσα από την κλειδαρότρυπα ίσως δούμε το έδαφος να προετοιμάζεται και το ταβάνι να ανεβαίνει κ άλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ