Ανεπανάληπτο στατιστικό: Το… ΣΕΦ μειώνει το ποσοστό ευστοχίας στις βολές των αντιπάλων – Με στοιχεία

Ανεπανάληπτο στατιστικό: Το… ΣΕΦ μειώνει το ποσοστό ευστοχίας στις βολές των αντιπάλων – Με στοιχεία

Ο Ολυμπιακός και η «καυτή» ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ μειώνουν το ποσοστό ευστοχίας στις βολές των αντιπάλων, σύμφωνα με στοιχεία από την περσινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή σεζόν πέρσι στη Euroleague, έφτασε στο Final Four του Βελιγραδίου και αποκλείστηκε στο τελευταίο σουτ του Βασίλιε Μίσιτς από την Εφές Αναντολού, που έκανε το back to back.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν η πιο σταθερή ομάδα στην Ευρώπη, πήρε το πλεονέκτημα έδρας με όπλο το ΣΕΦ και απέκλεισε και τη Μονακό στα play off, χάρη στο «καυτό» φαληρικό γήπεδο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιζε τρομερή άμυνα είχε ξεκάθαρους ρόλους και ο ερυθρόλευκος κόσμος βοήθησε σημαντικά να επιτευχθούν οι στόχοι της σεζόν.

Μάλιστα, ένα ανεπανάληπτο στατιστικό δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει μια από τις δυσκολότερες έδρες στην Ευρώπη και τη Euroleague. Συγκεκριμένα, το ΣΕΦ μειώνει το ποσοστό ευστοχίας στις βολές των αντιπάλων σύμφωνα με έρευνα για τις αναμετρήσεις σε όλες τις έδρες της Euroleague την τελευταία διετία.

Ομάδες με τουλάχιστον 20 εντός έδρας αναμετρήσεις έχουν μπει στη λίστα, ενώ το ΣΕΦ είναι κατά σειρά η δεύτερη πιο δύσκολη έδρα πίσω από το Παλάου Μπλαουγκράνα. Στο Φάληρο οι αντίπαλοι σκοράρουν με ποσοστό ακριβώς 76%, ενώ στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα με 75,5%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό για τους φιλοξενούμενους το συναντάει κανείς στο Σινάν Ερντέμ την έδρα της Εφές Αναντολού, όπου αγγίζει το 79,5 %.

Δείτε το στατιστικό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ