Ολυμπιακός: Η δεύτερη μεγάλη απόφαση του Μίτσελ

Ολυμπιακός: Η δεύτερη μεγάλη απόφαση του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός αφήνει το μεταγραφικό παράθυρο και ο Ισπανός τεχνικός μόλις έριξε μια ζαριά για να να κερδίσει… μισό ρόστερ.

Θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε άλλη μεταγραφή ως την Παρασκευή που κλείνει οριστικά το μεταγραφικό παράθυρο; Πιθανότατα όχι, αλλά ας μην βιαζόμαστε. Προφανώς θα φανεί στη… σκηνή. Ένα 48ωρο μακριά είμαστε, άρα σύντομα θα πληροφορηθούμε τι ακριβώς θα συμβεί.

Είτε με τον Παϊτίμ Κασάμι που είναι ακόμη στην Ελλάδα και όλες αυτές τις ημέρες περιμένει. Είτε με τερματοφύλακα καθώς εκκρεμεί πλέον η εξέταση («μαγνητική») του Τόμας Βατσλίκ που επιστρέφει τραυματίας από την εθνική του ομάδα σε μια υπόθεση που ίσως όντως δημιουργήσει μια επιπλέον ανάγκη στο ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Και ο Αμπουμπακάρ είναι εδώ: Δύο γκολ σε δύο ματς! (vids)

Μέχρι τότε όμως, ξέρουμε κάτι που δεδομένα έχει ενδιαφέρον και που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει την ικανότητα του Μίτσελ σε αυτό που οι εταιρίες ονομάζουν «διαχείριση προσωπικού».

Διότι έγινε μια ακόμη σύσκεψη χθες βράδυ με τον προπονητή και την διοίκηση να κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Και σε αυτή ο Ισπανός εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να γίνει κάποια άλλη μεταγραφή. Ότι ακριβώς είπε δηλαδή προ ημερών και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού μετά την αποχώρηση του Κώστα Μανωλά και τον τραυματισμό του Παναγιώτη Ρέτσου.

Υπάρχει προπονητής σε αυτόν τον κόσμο που δεν θέλει περισσότερες επιλογές στα χέρια του και μάλιστα σε μια συγκυρία που η διοίκηση εμφανίζεται με διάθεση να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του; Σε γενικές γραμμές όχι. Οι συνθήκες όμως στον Ολυμπιακό είναι «ειδικές» και το καλεντάρι λέει 28 Σεπτεμβρίου. Και αν την Παρασκευή κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο για τους ελεύθερους;

Την Κυριακή ανοίγει ένα μέτωπο έξι εβδομάδων που εν πολλοίς θα κρίνει ολόκληρη τη σεζόν για τους Πειραιώτες: Τα 12 διαδοχικά ματς πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου κυπέλλου. Τα οκτώ ως την λήξη του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα που θα δείξουν αν ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην κουβέντα του τίτλου. Και τα τέσσερα στην Ευρώπη που θα επιβεβαιώσουν αν θα υπάρξει κάτι και μετά από αυτό το Europa League γκρουπ. Είτε στην ίδια διοργάνωση. Είτε στο Conference League.

Ο Μίτσελ λοιπόν ξέρει καλά πως οι χειρισμοί του σε αυτά τα 24ωρα ξεπερνούν τις πιθανότητες να θωρακιστεί το ρόστερ με ακόμη έναν-δύο ποδοσφαιριστές που μεταξύ μας σαν ελεύθεροι το πιθανότερο είναι να χρειαστούν μπόλικο χρόνο μέχρι να είναι έτοιμοι (και δίχως φυσικά δικαίωμα συμμετοχής στα ματς της Ευρώπης). Ξέρει ότι οι χειρισμοί του έχουν αντίκρισμα στο… μισό του ρόστερ.

Παραλαμβάνοντας μια ομάδα με 37 την περασμένη εβδομάδα ο Ισπανός ζήτησε προκαταβολικά μια δύσκολη προσαρμογή σε απαραίτητα δεδομένα: Μια «24+ τερματοφύλακες» διόρθωση που θα του επιτρέπει να δουλέψει κανονικά σε ένα γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει με το «καλώς όρισες» να δυσαρεστήσει πολλούς. Γιατί η λύση στο πρόβλημα δεν περιορίζεται στο να μετακομίσει ο Κούτρης και ο Ανδρούτσος (όπως έγινε) στην ομάδα Β΄ ή να διατηρηθεί σε αυτή ο Λαλά για να… βγει η πράξη.

Θα πρέπει ο προπονητής να πάρει δύσκολες αποφάσεις ακόμη και με ποδοσφαιριστές που μόλις αποκτήθηκαν. Πόσο εύκολο είναι λοιπόν -και κυρίως πόσο αξιόπιστο- να πεις στον «χ» ότι δεν χωράει σε ένα πλάνο, όταν περιμένεις στην αίθουσα αφίξεων ενός αεροδρομίου τους επόμενους; Να πεις για παράδειγμα σε ένα «8άρι» ότι πρέπει να πάει στην ομάδα Β΄, όχι γιατί δεν σου «κάνει» αλλά διότι δεν χωρά, και την ίδια στιγμή να ανακοινώνεις την απόκτηση ενός άλλου «8αριου».

Θα δώσει λογαριασμό το club και ο προπονητής στους παίκτες για την διαχείριση που θα επιλέξει; Όχι. Αλλά έχει σημασία τι μήνυμα θα φτάσει στα αποδυτήρια. Όχι σε εκείνους που θα φύγουν αλλά σε όσους θα μείνουν στη θέση τους. Και αυτό ο Μίτσελ που έπαιξε ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο το γνωρίζει καλά.

Το πλήρωσε μάλιστα το συγκεκριμένο τοις μετρητοίς ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι. Ήταν μεγάλο λάθος του Πέδρο Μαρτίνς αυτό που έκανε με ένα… έξτρα ρόστερ να προπονείται άλλες ώρες στον Ρέντη. Λάθος που πέρασε στα αποδυτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ