Αταμάν: «Να πάρουμε τρεις Ευρωλίγκες στη σειρά»

Αταμάν: «Να πάρουμε τρεις Ευρωλίγκες στη σειρά»

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, τόνισε σε δηλώσεις του πως ο στόχος της ομάδας του είναι να κατακτήσει και φέτος την Euroleague για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Εργκίν Αταμάν ξέρει καλύτερα από κάθε προπονητή της Euroleague πως να τραβάει την προσοχή πάνω του με τις δηώσεις που κάνει. Αυτή τη φορά ο κόουτς της Αναντολού Εφές, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του στοχεύει στο να κατακτήσει και πάλι το τρόπαιο, για τρίτη φορά σερί.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Σέιν Λάρκιν και στην πιθανότητα να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα καλύψει το κενό του γκαρντ της τουρκικής ομάδας, που θα απουσιάσει από τα παρκέ για περίπου τρεις μήνες.

Διαβάστε επίσης: Πως «βλέπει» ο Ελ Αραμπί το ενδιαφέρον των Αράβων

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αταμάν:

Για τον Λάρκιν ανέφερε:

«Υπολογίζουμε πως ο Σέιν Λάρκιν θα είναι διαθέσιμος περίπου τον Νοέμβριο. Αν βρούμε έναν παίκτη που μπορεί να τον αντικαταστήσει για ένα διάστημα περίπου 2-3 μηνών, ίσως σκεφτούμε να πάρουμε κάποιον».

Για την περσινή σεζόν και τους φετινούς στόχους:

«Συγκριτικά με την περσινή σεζόν δεν έχουμε ικανοποιητικές επιλογές στον πάγκο μας στο τουρκικό πρωτάθλημα. Έχει γίνει μία αλλαγή. Χρησιμοποιήσαμε τους Τούρκους παίκτες στις εγχώριες διοργανώσεις αρκετά την περσινή σεζόν. Φέτος όποιος είναι καλός και έχει στόχο την EuroLeague θα παίξει. Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα πάρει τρεις EuroLeague στη σειρά».

Για τον τελικό του Σούπερ Καπ:

«Η Φενέρμπαχτσε έχει μία πιο νέα ομάδα από εμάς. Η εμφάνισή μας στον τελικό του Σούπερ Καπ δεν είναι αρκετή για την EuroLeague. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι».

Για την Εθνική Τουρκίας:

«Παρά τον τραυματισμό του Λάρκιν το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μία ομάδα όπως η Γαλλία που πήγε στον τελικό της διοργάνωσης. Οι χαμένες βολές του Τσεντί Οσμάν στο τελευταίο κομμάτι του ματς ήταν κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Το ίδιο έγινε και στον κορυφαίο παίκτη της Ιταλίας. Δυστυχώς υπάρχουν ατομικά και ομαδικά λάθη στον αθλητισμό και όλοι κάνουμε μαζί λάθη και ίσως αυτά τα λάθη μας στοίχησαν ένα μετάλλιο. Όλοι οι παίκτες και ειδικά ο Οσμάν δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία της Τουρκίας. Γι αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να «ρίχνουμε» ή να κατηγορούμε κάποιον παίκτη μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ