Οι τρεις «άξονες» για να φύγει με το «διπλό» από τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός (vids)

Οι τρεις «άξονες» για να φύγει με το «διπλό» από τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στη Euroleague στο Παλάου Μπλαουγκράνα και to10.gr αναλύει ποια είναι τα κλειδιά για να ξεκινήσουν με το δεξί οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στρέφει την προσοχή του στην αποψινή πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Καταλονία για το ματς με τους ανανεωμένους μπλαουγκράνα με στόχο το διπλό, που θα δείξει με το «καλημέρα» ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, ενώ και τα δυο σύνολα είναι ανάμεσα στα 4-5 φαβορί για να βρεθούν και φέτος στο Final Four. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Μπάρτσα στα «χαρτιά» μοιάζουν πληρέστεροι από πέρσι, ενώ διατήρησαν τα σημαντικά «γρανάζια» της περσινής τους πορείας.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο τουλάχιστον σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν μοιάζει να είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Και ο λόγος είναι ότι ο σχεδιασμός του Μπαρτζώκα περιλάμβανε τον βασικό περσινό κορμό συν 4 προσθήκες. Αυτό δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό στην αρχή της χρονιάς και το γεγονός ότι έχει δύσκολα ματς στο ξεκίνημα είναι θετικό.

To10.gr με αφορμή την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αναλύει τα τρία κλειδιά για να φύγουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας με το διπλό από μια από τις δυσκολότερες έδρες της διοργάνωσης.

Η πίεση στην μπάλα 

Το πρώτο μέλημα που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Ολυμπιακός θα είναι να περιορίσει τη δράση των περιφερειακών της Μπαρτσελόνα. Το βάθος και οι λύσεις που έχει ο Γιασικεβίτσιους είναι πάρα πολλές με τους Σατοράνσκι, Λαπροβίτολα, Χίγκινς και Γιοκουμπάιτις να έχουν ανεβάσει επίπεδο τους μπλαουγκράνα.

Ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι σε τόσο και τόσους σπουδαίους γκαρντ θα πρέπει να πιέσει την μπάλα στο κατέβασμα. Ο Γουόκαπ κυρίως, αλλά και οι Σλούκας, Κάνααν, Λαρεντζάκης μπορούν να το κάνουν καλά. ενώ σημαντική θα είναι και η συμβολή από τα 3αρια των Πειραιωτών.

Παπανικολάου και ΜακΚίσικ θα δώσουν λύσεις σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, όμως θα συμβάλλουν και στην πίεση που δεδομένα θα χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός για να μη δώσει τη δυνατότητα στους αντίπαλους γκαρντ να δημιουργήσουν.

Ο Σατοράνσκι είναι ένας παίκτης που στην καλή του μέρα μπορεί να φτάσει και κοντά στις 20 ασίστ, όλοι οι γκαρντ της Μπάρτσα είναι δημιουργικοί και μπορούν να σκοράρουν και ο Ολυμπιακός πρέπει για να έχει πολλές ελπίδες να το περιορίσει αυτό.

Το βάθος στον πάγκο

Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ρόστερ στην Ευρώπη. Αυτή, η Ρεάλ και η Εφές έχουν τόσες πολλές και ποιοτικές επιλογές, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιασικεβίτσιους θα έχει συνεχώς φρέσκα πόδια.

Ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά επίσης έχει να επιδείξει ένα σαφώς καλύτερο ρόστερ από πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι ο Μπαρτζώκας δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και την άκρη του πάγκου του για το ματς με την Μπαρτσα.

Με 7-8 παίκτες δεν κερδίζονται τέτοια παιχνίδια, ο Έλληνας τεχνικός το γνωρίζει και για αυτό τον λόγο έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ μεγάλο με πολλούς πρωταγωνιστές. Για ματς σαν αυτό της Παρασκευής. Ειδικά με το βάθος της Μπαρτσελόνα στους κοντούς, η λογική λέει ότι θα παίξουν όλοι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διάφορα «τρικ» από τον Μπαρτζώκα για παίκτες όπως ο Σατοράνσκι.

Η κυκλοφορία, τα μακρινά σουτ και ο Φαλ

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει κατά βάση να είναι συγκεντρωμένος στο πίσω μέρος του παρκέ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Όμως, ο τρόπος που αγωνίζεται επιθετικά, του δίνει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Το πρώτο δείγμα είναι εξαιρετικό, η κυκλοφορία της μπάλας μοιάζει υποδειγματική, ενώ αν μπουν και τα μακρινά σουτ, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει πλεονέκτημα. Κομβικό σημείο στο ματς είναι η απόδοση του Κάνααν στην επίθεση, αλλά και του περσινού MVP, Σάσα Βεζένκοφ.

Οι Πειραιώτες είναι μια ομάδα που τρέχει, που θέλει να παίξει γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ. Το τρίποντο είναι και θα είναι σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι της λοιπόν και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα που δεν είναι και η πιο δουλεμένη στην άμυνα και δεν διαθέτει και τα πιο γρήγορα πόδια, ειδικά στις θέσεις «4» και «5».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός δεδομένα θα «χτυπήσει» και με τον Μουσταφά Φαλ, όμως αυτό είναι κάτι που μοιάζει δεδομένο στο ερυθρόλευκο πέντε εναντίον πέντε πλέον. Ο Γάλλος μπορεί και πρέπει να πάρει τις περισσότερες μονομαχίες κάτω από τις ρακέτες, αλλά και να μοιράσει την μπάλα, όπως έκανε και κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου έδωσε 5 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει όλα τα «όπλα» να «χτυπήσει» το ματς στα ίσια, όπως έγινε και πέρσι, όμως θα πρέπει να είναι πιστός στο πλάνο του Μπαρτζώκα. Καλύτερο ξεκίνημα εξάλλου από μια νίκη στην έδρα της Μπαρτσελόνα στη Euroleague δεν υπάρχει και οι Πειραιώτες έχουν όλα τα φόντα για να το πετύχουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ