Τα συμβόλαια που «καίνε» στον Ολυμπιακό: Οι επαφές με Γουόκαπ, ο «ξεχωριστός» Βεζένκοφ και οι τρεις που ακολουθούν…

Τα συμβόλαια που «καίνε» στον Ολυμπιακό: Οι επαφές με Γουόκαπ, ο «ξεχωριστός» Βεζένκοφ και οι τρεις που ακολουθούν…

Μπορεί η σεζόν να είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως στον Ολυμπιακό φαίνεται πως έχουν βάλει ήδη μπροστά το πλάνο των ανανεώσεων...

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει μαγικά τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένει αήττητος, έχοντας μάλιστα ήδη κατακτήσει το Σούπερ Καπ, ενώ έχει «αλώσει» τις έδρες των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη στην Ευρώπη και ακόμη δεν έχει φτάσει καν στο πικ της απόδοσης της, ενώ παίζει το πιο σύγχρονο μπάσκετ στη Γηραιά Ήπειρο. Το «κλειδί» είναι η χημεία και η κατανομή ρόλων, αλλά και το γεγονός ότι έχει μείνει ο βασικός κορμός από την περσινή απόλυτα πετυχημένη χρονιά.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε και έχει την τύχη να έχει παρόμοιο ρόστερ με πέρσι και χρειάστηκε μερικές «πινελιές» για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του. Οι Πειραιώτες πόνταραν πολλά στον βασικό κορμό τους και στη συνοχή τόσο στο παρκέ αλλά και στα αποδυτήρια και αυτό σκοπεύουν να κάνουν και στο μέλλον για αυτό τον λόγο και έχουν βάλει μπροστά από νωρίς το πλάνο των ανανεώσεων.

Παρότι η φετινή σεζόν είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και κανείς δεν ξέρει αν μέχρι τον Ιούνιο θα εξελιχθεί θετικά ή αρνητικά στον Ολυμπιακό θέλουν να φροντίσουν να είναι προετοιμασμένοι. Για αυτό τον λόγο και ήδη οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει να έχουν τις πρώτες επαφές με παίκτες σημαντικούς, που είτε θέλουν να θέσουν νέους όρους στις συμφωνίες, είτε να υπογράψουν νέα συμβόλαια, διότι ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2023.

Ο Γουόκαπ και η ξεχωριστή περίπτωση Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός όπως έχετε διαβάσει από to10.gr θέλει να κάνει πρόωρη επέκταση στο συμβόλαιο του Τόμας Γουόκαπ (λήγει το 2024), όπως ακριβώς συνέβη και με τον Μουσταφά Φαλ πριν μερικούς μήνες. Ο σκοπός είναι ο Αμερικανός να υπογράψει τουλάχιστον μέχρι το 2025 με καλύτερους όρους και ήδη υπάρχει μια διερευνητική επαφή με την πλευρά του. Και οι δυο θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και είναι ικανοποιημένοι και είναι πολύ πιθανό μέσα στη σεζόν και ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα να υπάρξει οριστικό deal.

Όσον αφορά τον Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του μετά από μια μαγική σεζόν και τεράστια… ζήτηση από το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε να μείνει ακόμη μια σεζόν στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό, παρότι είχε εξαιρετική πρόταση από τους βασιλιάδες και με ενεργό ρόλο στο ροτέισον.

Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι λοιπόν, γνωρίζοντας πως διαθέτουν το καλύτερο 4αρι στην Ευρώπη, αλλά και πως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει ενδιαφέρον ετοιμάζουν την κίνηση τους. Καταρχάς, αν ο Βεζένκοφ δεν φύγει από τον Ολυμπιακό έχει συμβόλαιο έτσι κι αλλιώς μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ κάθε χρόνο μέχρι και τώρα έχει buy out για το ΝΒΑ ύψους 750.000 δολαρίων.

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την πλευρά του για νέο τριετές συμβόλαιο με υψηλότερες αποδοχές για τον ίδιο, δείχνοντας και την επιθυμία του να τον κρατήσει, αλλά και με πολύ υψηλό buy out. Αυτή η ρήτρα χρόνο με τον χρόνο θα πέφτει, όμως αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία τότε αν οι Κινγκς επιθυμούν να τον αποκτήσουν και το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να καταβάλουν ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από τις 750.000.

Σλούκας, «Παπ» και ΜακΚίσικ έρχονται…

Αν και οι περιπτώσεις των Γουόκαπ και Βεζένκοφ είναι πρόωρες μεν τυπικά δεσμεύονται με συμβόλαιο τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. Αντίθετα οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι που έρχεται, κάτι που όπως είναι λογικό «καίει» τον Ολυμπιακό.

Στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών τόσο η διοίκηση όσο και ο Μπαρτζώκας δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ότι μπορεί να χάσει τον αρχηγό (Παπανικολάου) ή τον υπαρχηγό (Σλούκα) της ομάδας για αυτό και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να ξεκινήσουν συζητήσεις και με τους δυο για να ανανεώσουν. Η πιθανότητα λέει και με τους δυο για τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει το παραμικρό.

Από εκεί και πέρα, το συμβόλαιο του ΜακΚίσικ επίσης τελειώνει, ο Αμερικανός είναι σημαντικός και σαν παίκτης και στα αποδυτήρια, έχει «κουμπώσει» με τους υπόλοιπους και έχει «δεθεί» με τον σύλλογο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και αυτός θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέσα στο επόμενο διάστημα για να συζητήσει για νέο συμβόλαιο.

Όπως είναι λογικό, η πετυχημένη συνταγή του κορμού δεν θέλει να χαλάσει ο Μπαρτζώκας και για αυτό αναμένεται ο Ολυμπιακός να μπει σε συζητήσεις και με τους πέντε παίκτες για νέο συμβόλαιο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις οι Λαρεντζάκης και Λούντζης είναι ασφαλείς με συμβόλαιο μέχρι το 2024 (έχει opt out ο Ολυμπιακός και για τους δυο που δεν θα ενεργοποιήσει), όπως και ο Τζορτζ Πάπας.

Παράλληλα, δεσμεύονται για τη νέα σεζόν με συμβόλαια και οι Τζόελ Μπολομπόι και Άλεκ Πίτερς, αλλά και ο Αϊζέια Κάνααν και με τους τρεις ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να κάνει  opt out ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι αν το επιθυμεί, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους περισσότερους ξένους του ρόστερ. Εξαίρεση αποτελεί ο Ταρίκ Μπλακ, που έχει υπογράψει για έναν χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ