Ερνέστο Βαλβέρδε, η επιστροφή (pics)

Ερνέστο Βαλβέρδε, η επιστροφή (pics)

Δυόμιση χρόνια μετά την απομάκρυνση του από την πίσω πόρτα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στο «Καμπ Νόου». Οι κούπες που «μιλάνε», οι «σφαλιάρες» στο Champions League, τα στατιστικά και η ιδιαίτερη σχέση με τον Μέσι.

«Τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε εδώ. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Είναι ένας εκπληκτικός προπονητής και άνθρωπος», ανέφερε ο Τσάβι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον αντίπαλο προπονητή της σημερινής αναμέτρησης.

Ο λόγος φυσικά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την απόλυση του από τους «μπλαουγκράνα», ο Βάσκος τεχνικός επιστρέφει στο «Καμπ Νόου», αυτή τη φορά ως αντίπαλος. Και μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη φορά από τον Γενάρη του 2020 που θα βρεθεί στη Βαρκελώνη, μετά την άσχημη απομάκρυνση του.

Οι κούπες ήταν εκεί, όπως και οι οδυνηροί αποκλεισμοί…

Μια αναμέτρηση αποδείξεων για τον Βαλβέρδε. Ωστόσο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της αποψινής βραδιάς, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο «Τσινγκούρι» στη Βαρκελώνη. Και οι τίτλοι του είναι εκεί για να το αποδείξουν.

Στα 2,5 χρόνια παρουσίας του, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ έχασε έναν τελικό κόντρα στη Βαλένθια. Ο Βαλβέρδε πλήρωσε ουσιαστικά τους δύο αποκλεισμούς στο Champions League και κυρίως τον δεύτερο με τη Λίβερπουλ…

Πίσω μόνο από τους κορυφαίους των… κορυφαίων

Η ιστορία ωστόσο άλλα «λέει». Ο Βαλβέρδε είχε ποσοστό νικών άνω του 66%. Καλύτερο από τους περισσότερους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου. Για να καταλάβει κανείς, τον 21ο αιώνα, μόνο οι Λουίς Ενρίκε, Πεπ Γκουαρντιόλα και Τίτο Βιλανόβα είχαν καλύτερο ποσοστό νικών από τον Βάσκο.

Ο Βαλβέρδε είχε δείξει και μια φοβερή δυναμική και στα clasico. Στο πρώτο του μεγάλο ματς με τη Ρεάλ στην La Liga είχε καταφέρει να επικρατήσει με 5-1 στο «Καμπ Νόου». Παράλληλα, από την ημέρα που έφυγε ο Βαλβέρδε, η Μπαρτσελόνα μετράει 6 ήττες και μόλις μια νίκη απέναντι στη μισητή της αντίπαλο!

Καλός για τον Μέσι… αλλά όχι για τη διοίκηση

Valverde defends Messi rotation - AS.com

Επί των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε, η Μπαρτσελόνα σημείωσε 97 νίκες, 16 ήττες και 32 ισοπαλίες, σε μια μεταβατική περίοδο αφού έπρεπε να διαχειριστεί την απώλεια του Νεϊμάρ και τις συνέπειες που αυτή προκάλεσε σε αγωνιστικό και μη, επίπεδο.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν μία σταθερή απόδοση υπό τις οδηγίες του Ερνέστο, με τις τίτλους του αλλά και τα λόγια των ποδοσφαιριστών του να το αποδεικνύουν περίτρανα…

«Σε ευχαριστώ για όλα, μίστερ. Σίγουρα όπου και να πας θα κάνεις υπέροχη δουλειά, γιατί πέρα από τρομερός επαγγελματίας, είσαι και υπέροχος άνθρωπος. Καλή τύχη», ήταν τα αποχαιρετιστήρια λόγια του Λιονέλ Μέσι προς τον Βαλβέρδε τον περασμένο Ιανουάριο και αυτά από μόνα τους λένε πολλά.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Μπάρτσα είχε μιλήσει δημόσια με καλά λόγια για τον προπονητή του. Το ίδιο μάλιστα είχε κάνει κι ο Λουίς Σουάρες με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών να στηρίζουν τον Βαλβέρδε στα δύσκολα, όπως ήταν οι δύο αποκλεισμοί από Ρόμα και Λίβερπουλ στο Champions League.

Ο Βαλβέρδε επιστρέφει σήμερα σε ένα από τα «σπίτια» του. Εκεί όπου κατέκτησε κούπες και απέδειξε ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Βάσκος ωστόσο δεν ξεχνάει τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε. Για αυτό και σήμερα ψάχνει μια… εκδίκηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ