Μπερτομέου: «Εγώ είχα ξεκινήσει τις επαφές με το Ντουμπάι»

Μπερτομέου: «Εγώ είχα ξεκινήσει τις επαφές με το Ντουμπάι»

Ο πρώην CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο «έργο» του στη διοργάνωση αλλά και στην προοπτική που ανοίγεται με το Ντουμπάι.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα και μίλησε για τη θητεία του ως CEO της Euroleague, την αποπομπή του από τη θέση του, άσκησε σκληρή κριτική στην FIBA και αναφέρθηκε στο νέο άνοιγμα της αγοράς του Ντουμπάι λέγοντας πως ήταν εκείνος που είχε ξεκινήσει τις συζητήσεις από τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπερτομέου:

Διαβάστε επίσης: Είναι αδιάφορη η Φράιμπουργκ; Οι Γερμανοί απαντούν (vids)

Η ζωή μετά την αποχώρηση από την Euroleague:

«Είμαι χαλαρός τώρα, σκέφτομαι τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Είχα πολλή δουλειά τα τελευταία 22 χρόνια, έχεις πολλά να κάνεις όταν διαχειρίζεσαι μια διοργάνωση όπως η Euroleague».

Το έργο του στην Euroleague:

«Νιώθω περήφανος για όσα κάναμε στην Ευρωλίγκα ως ομάδα. Αλλάξαμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη δομή του. Θα ήθελα να τελειώσω το πρόγραμμα που είχα σχεδιάσει. Θα μπορούσαμε σε 3-4 χρόνια να το καταφέρουμε. Όμως συνολικά αν δούμε πού ήταν το μπάσκετ στις αρχές του αιώνα και πού είναι τώρα, το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Δημιουργήσαμε μια μπασκετική κουλτούρα και μια κοινότητα στην Ευρώπη. Ανεβάσαμε τα μπάτζετ και τώρα πάνε από 200 κανάλια προβάλουν τους αγώνες».

Τα σχέδια που δεν ολοκλήρωσε:

«Η Euroleague έχει δύο μεγάλους στόχους: να μεγαλώσει τον χάρτη με άδειες μεγάλης διάρκειας και να βρει εμπορική αυτάρκεια. Έχουμε δύο ομάδες από το Παρίσι και το Λονδίνο, που είναι σημαντικό. Οι ομάδες πρέπει να αφήσουν τις βραχυπρόθεσμες στρατηγικές τους γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη για νίκη. Δεν μπορείς να διοικείς με φόβο».

Tις επαφές με το Ντουμπάι:

Δεν είναι μια νέα ιδέα της νέας διοίκησης. Είχα αρχίσει να συζητώ γι’ αυτή την προοπτική από τον Φεβρουάριο. Θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα μέσα μας εδώ στην Ευρώπη, ενώ εκεί υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης. Αν θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ μεγαλύτερο και πιο εμπορικό, πρέπει να μπούμε σε νέες αγορές. Σε κάποιες από αυτές δεν είμαστε δυνατοί».

Tη διαμάχη με την FIBA:

«Ο κόσμος δεν ασχολείται με τις διαφωνίες της FIBA με την Euroleague. Απλά δείτε την προσέλευση του κοινού στα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν καταλαβαίνω πώς η FIBA επιτρέπει να παίζονται ματς χωρίς τους καλύτερους παίκτες των εθνικών ομάδων. Ξέρεις ότι 70-80 παίκτες δεν θα αγωνιστούν. Δεν έχει νόημα. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα αν τα βρίσκαμε. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος».

Tον Ντέγιαν Μποντιρόγκα:

«Του εύχομαι τα καλύτερα στο νέο του ρόλο. Ελπίζω να τα πάει καλύτερα από μένα».

Tην πιθανότητα επιστροφής των ρωσικών ομάδων:

«Πρέπει να περιμένουμε. Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουν άμεσα. Βλέπουμε ότι ακόμη εξελίσσονται πράγματα εκεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ