Γιατί ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» κόντρα στην Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς…

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» κόντρα στην Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς…

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα κομβικό ματς στο ΣΕΦ με την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρέπει να γυρίσει τον... διακόπτη μετά τις δυο απανωτές ήττες στη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Παρτιζάν στο ΣΕΦ (21:00) για την 7η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οφείλει να επικρατήσει και να πάρει τη δεύτερη εντός έδρας νίκη στη διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το απίθανο ξεκίνημα με τη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και τα τρία διπλά στην Ισπανία επί των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια, ηττήθηκαν δυο φορές εντός έδρας από τις Μονακό και Βαλένθια.

Πλέον, δίνουν το τέταρτο παιχνίδι τους στο φαληρικό γήπεδο και θέλουν την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη σέρβικη ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να «τρέλανε» όλη την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του, όμως οι δυο ήττες στο ΣΕΦ τον έριξαν από την πρώτη θέση και πλέον έχει το «πρέπει» απέναντι στην Παρτιζάν.

Οι βασικοί λόγοι είναι πως απαγορεύεται τρίτη εντός έδρας ήττα για ομάδα που έχει ως στόχο – με βάση και το ξεκίνημα της- την πρώτη τετράδα, αλλά και ότι η Παρτιζάν αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ενόψει του αποψινού ματς.

Ο «Ζοτς» δεν θα έχει στη διάθεση του για σήμερα 9 παίκτες για πολλούς και διάφορους λόγους. Εκτός λόγω τραυματισμού θα είναι οι Αλέξα Αβράμοβιτς, Άλεν Σμάιλαγκιτς, Μπάλσα Κοπρίβιτσα και το τελευταίο «θύμα», ο Ντάντε Έξουμ. Επιπλέον οι Ντανίλο Άντζουσιτς και Ούρος Τριφούνοβιτς θα βρίσκονται με την Εθνική της χώρας τους.

Εκτός από αυτούς όμως ο Ομπράντοβιτς έχει να λύσει ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι εμπύρετος και είναι αμφίβολος για το αποψινό ματς. Με λίγα λόγια λοιπόν, η Παρτίζαν θα έχει στη διάθεσή της συνολικά 8 παίκτες: Νάναλι, Γκλας, Μάνταρ, Πάντερ, Γιοβάνοβιτς, Βούκσεβιτς, ΛεΝτέι και Λεσόρ. Ο Τζέιμς Νάναλι επιστρέφει, όμως δεν είναι σίγουρα στο 100%, ενώ ουσιαστικά το ροτέισον των Σέρβων θα περιοριστεί στους 6-7 παίκτες.

Αντικειμενικά, λοιπόν, το σημερινό ματς είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να γυρίσει τον διακόπτη και να επιστρέψει στις νίκες, να προστατεύσει την έδρα του απέναντι σε μια καλή ομάδα μεν, που όμως έρχεται… μισή και να ρεφάρει κάπως τις δυο ήττες από Μονακό και Βαλένθια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τη σημασία του ματς με την Παρτιζάν λόγω και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και θέλει το ροζ φύλλο αγώνα ενόψει και της πολύ δύσκολης συνέχειας που περιλαμβάνει δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Μπάγερν και Μακάμπι. Αξίζει να σημειωθεί πως και σήμερα στο ΣΕΦ θα δώσουν δυναμικό παρών οι οπαδοί των Πειραιωτών, αφού έχουν απομείνει λιγότερα από 2.000 εισιτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ