Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 107-77: «Λευκή» πετσέτα και 30άρα στην Πόλη

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 107-77: «Λευκή» πετσέτα και 30άρα στην Πόλη

Τραγικός για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός, έγινε «σάκος του μποξ» από την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη όπου ηττήθηκε με 107-77.

Μία μικρή παρένθεση αποδείχτηκε η νίκη επί της Μπασκόνια για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν αποκαρδιωτική εικόνα στην Πόλη και διασύρθηκαν από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη με 107-77, για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague. Μόνο στην πρώτη περίοδο (22-25) ήταν ανταγωνιστικό το «τριφύλλι» που στη συνέχεια κατέρρευσε και γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι εκτός πνεύμα αγώνα και τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα γρήγορο σερί 7-0, αναγκάζοντας τον Ντέγιαν Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ πριν συμπληρωθούν 2 λεπτά στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια, με τον Γουόλτερς να πετυχαίνει 7 συνεχόμενους πόντους και τους Γουίλιαμς και Μπέικον να μπαίνουν στην εξίσωση του παιχνιδιού, το «τριφύλλι» βελτίωσε την επιθετική του λειτουργία και αρχικά μείωσε στους 2 (14-12), ενώ κατάφερε να πάρει και κεφάλι στο σκορ (20-24), για να κλείσει εν τέλει μια πολύ καλή πρώτη περίοδο στο +3 (22-25).

Διαβάστε επίσης: Ομπράντοβιτς: «Ψευδές ότι δεν άφησα τον Παπαπέτρου να παίξει με την Ελλάδα»

Το δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ,με τους Τούρκους να «βομβαρδίζουν» με τρίποντα των Έντουαρντς και Μαχμούτογλου το καλάθι του Παναθηναϊκού και να τρέχουν ένα σερί 11-0 για το 33-25. Μπέικον και Γουόλτερς πάλεψαν να κρατήσουν τους «πράσινους» κοντά στο σκορ, με τη Φενέρ όμως να παίρνει την πρώτη της διψήφια διαφορά στο ματς, έπειτα από ένα καλάθι του Έντουαρντς στον αιφνιδιασμό (41-30). Η διαφορά κινήθηκε στα επίπεδα των δέκα πόντων για αρκετά λεπτά με τον Παναθηναϊκό να χάνει περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου τον Γκριγκόνις που αποχώρησε με πόνους στη μέση, ενώ με 6 πόντους του Γουίλμπεκιν το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 55-40.

Τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά ούτε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, εκεί όπου ουσιαστικά οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν παραδοθεί στις ορέξεις των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που είχε κάποιο ρυθμό στο σκοράρισμα, κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες και στα αρκετά φάουλ που τον έστελναν στη γραμμή των βολών. Η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται αντί να μειώνεται, φτάνοντας και στους 24 πόντους (75-51) δύο λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.

Ουσιαστικά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία, με τους παίκτες του Ράντονιτς, να παρακολουθούν τους Τούρκους να σκοράρουν ακατάπαυστα και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να μην επιτρέψουν να ξεφύγει η διαφορά σε τρομακτικά υψηλά επίπεδα, πράγμα που ωστόσο δεν έγινε, καθώς το τελικό -30 (107-77) αποτελεί την τέταρτη πιο βαριά ήττα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ