Η ώρα της… κρίσης για Μήτογλου – Σε… επιφυλακή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η ώρα της… κρίσης για Μήτογλου – Σε… επιφυλακή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η ημερομηνία-κλειδί της WADA για Ντίνο Μήτογλου και οι δυο «αιώνιοι» που ρίχνουν κλεφτές... ματιές στον Έλληνα φόργουορντ

Το σίριαλ του Ντίνου Μήτογλου και της απόφασης της WADA συνεχίζεται, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί το παραμικρό και ο Έλληνας φόργουορντ παραμένει στον… πάγο περιμένοντας τα μαντάτα…

Όπως όλα δείχνουν όμως η υπόθεση είναι στην τελική της ευθεία, αφού έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την επίσημη απόφαση η 16η Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μήτογλου θα γνωρίζει σε λίγες μέρες ακριβώς πως θα κινηθεί, αλλά και η Εθνική ομάδα που περιμένει και εκείνη με τη σειρά της την απόφαση, μιας και ο Έλληνας ψηλός ήταν μέχρι να βρεθεί θετικός βασικό «γρανάζι» της γαλανόλευκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στις 4 Μαρτίου μετά από αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και έκτοτε έχει μείνει εκτός δράσης ενώ έχει διακοπεί και το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα, από την οποία όταν ανακοινωθεί η ποινή θα λυθεί και επίσημα η συνεργασία του.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ποινή μπορεί να κυμανθεί από 2 έως 4 χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά του πρώην παίκτη της Αρμάνι συνεργάστηκε με τις αρχές, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της μήνυσης προς την 48χρονη γιατρό που του χορήγησε απαγορευμένες ουσίες. Από την πλευρά του Μήτογλου υπάρχει δυνατότητα έφεσης, τόσο στο όργανο της FIBA όσο και στο CAS, μόλις βγει η απόφαση, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι την περίπτωση του Μήτογλου παρακολουθούν διακριτικά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός.

Ανάλογα την τιμωρία, οι πράσινοι δεν αποκλείεται να κάνουν και άμεσα κίνηση για τον παίκτη, ενώ και οι ερυθρόλευκοι παρότι είναι πλήρεις περιμένουν να δουν ποια θα είναι η απόφαση της WADA. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η ποινή έχει ισχύ από την ημέρα που βρέθηκε θετικός ο παίκτης, δηλαδή πριν από 8 μήνες περίπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ