Υπόθεση Μήτογλου: Η αγωγή στη γιατρό, η απόφαση της WADA, οι «αιώνιοι» και τα… ελαφρυντικά

Υπόθεση Μήτογλου: Η αγωγή στη γιατρό, η απόφαση της WADA, οι «αιώνιοι» και τα… ελαφρυντικά

Η αγωγή του Μήτογλου στην γιατρό που συνελήφθη, η απόφαση της WADA και η πιθανότητα για ελαφρυντικά στον Έλληνα διεθνή...

Ο Ντίνος Μήτογλου δεν έχει μάθει ακόμη την ποινή που θα του επιβληθεί από τη WADA για το γεγονός πως βρέθηκε θετικός τον περασμένο Μάρτιο σε έλεγχο ντόπινγκ, όμως υπάρχει μια εξέλιξη στην υπόθεση που μπορεί να τον ευνοήσει.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την σύλληψη γιατρού με την κατηγορία χορήγησης σκευασμάτων ντόπινγκ σε αθλητές αλλά και για απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ. Ο Ντίνος Μήτογλου λοιπόν φέρεται να έχει κινηθεί νομικά κατά της συγκεκριμένης γιατρού, ενώ υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες και από άλλους αθλητές, κάτι που σχετικά με την υπόθεση του Έλληνα παίκτη μπορεί να έχει αρκετά ελαφρυντικά σχετικά με την τιμωρία του.

Ο Μήτογλου προς το παρόν είναι… παροπλισμένος και δεν αγωνίζεται από τότε, όμως μέσα στον μήνα βγαίνει η απόφαση της WADA που μπορεί να σημάνει και την επιστροφή του στη δράση.

Θυμίζουμε πως ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Μάρτιο, μετά τον αγώνα της ομάδας του (Αρμάνι Μιλάνο) με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα. Η ιταλική ομάδα είχε ανακοινώσει τότε πως ο Έλληνας φόργουορντ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία και έθεσε εκτός ρόστερ της τον Μήτογλου.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση Μητογλου απασχολεί πέρα από τον παίκτη, την Εθνική ομάδα και την Αρμάνι και πολλούς συλλόγους της Euroleague που «καλοβλέπουν» την περίπτωση του, εφόσον η ποινή του δεν είναι μεγαλύτερη του ενός έτους. Δυο από τις ομάδες που κοιτάζουν τον Μήτογλου είναι κι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, με τους πράσινους έτσι κι αλλιώς να ψάχνουν 4αρι, αλλά και να έχουν αρκετά καλές επαφές με την πλευρά του παίκτη, μιας και αγωνιζόταν εκεί πριν μεταγραφεί στην Αρμάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ