Τζόελ Μπολομπόι: Ο «παράγοντας Χ» του φετινού Ολυμπιακού (vids)

Τζόελ Μπολομπόι: Ο «παράγοντας Χ» του φετινού Ολυμπιακού (vids)

Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, όμως αυτός που έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί και η καλύτερη φετινή μεταγραφή δεν είναι άλλος από τον Τζόελ Μπολομπόι.

Ο Ολυμπιακός, 48 ώρες περίπου μετά το «μπλακ άουτ» στο Τελ Αβίβ και την ήττα από τη Μακάμπι, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ με 86-76. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να εντυπωσιάσουν και έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, έβγαλαν εις πέρας τη δουλειά και ανέβηκαν στο 7-3 και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ξανά, υποχρεώνοντας τη γερμανική ομάδα στην 7η σερί ήττα της.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνάντησε αρκετές δυσκολίες από τον τρόπο παιχνιδιού της Άλμπα, όμως δεν απειλήθηκε σε βαθμό που να χάσει από τα χέρια της το παιχνίδι. Οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά στο ματς ήταν οι δυο συνήθεις ύποπτοι, Σάσα Βεζένκοφ (24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Κώστας Σλούκας (12 πόντους, 11 ασίστ), ο Κώστας Παπανικολάου (19 πόντους, 9 ριμπάουντ) και ο Τζόελ Μπολομπόι (12 πόντους, 3 ριμπάουντ), που έκανε… θραύση στη ρακέτα και έπαιξε και για τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ήταν έξω από τα νερά του.

Ο Γάλλος σέντερ δεν ήταν καλός στο χθεσινό ματς, με τον θηριώδη σέντερ της Άλμπα, Κριστ Κουμάντζε να τον κάνει ότι θέλει, όμως όταν μπήκε στο παρκέ ο Μπολομπόι όλα άλλαξαν. Ο σέντερ των Πειραιωτών διαφοροποίησε τον τρόπο παιχνιδιού των Πειραιωτών, συνεργάστηκε άψογα με τον Σλούκα, αλλά και με τα υπόλοιπα γκαρντ και εξελίχθηκε στον παράγοντα Χ του ματς για άλλη μια φορά τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος που τον απέκτησε ο Ολυμπιακός κατόπιν εισήγησης του Μπαρτζώκα ήταν ακριβώς αυτός, να αποτελέσει τον δεύτερο σέντερ, αλλά να μπορεί να εξελιχθεί στον βασικό όταν δεν τραβάει ο Φαλ και το απαιτούν οι περιστάσεις και ο Μπολομπόι το έχει κάνει πράξη. Αποτελεί την πιο ουσιαστική μεταγραφή του καλοκαιριού και τον παίκτη που έχει ενταχθεί ιδανικότερα από όλους τους υπόλοιπους στο σύνολο, τις απαιτήσεις και τις περιστάσεις…

Τα στατιστικά του Μπολομπόι

Την ίδια ώρα έχει βελτιώσει τα στατιστικά του, ειδικά στο σκοράρισμα, ενώ η συνεργασία του με τον Σλούκα είναι άψογη και έχουν «κουμπώσει» ιδανικά μέσα στο παρκέ. Αν δεν ήταν ο Φαλ θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής αναμφίβολα, αφού δεδομένα αξίζει παραπάνω από τα 13 λεπτά μέσο όρο που παίζει. Η διαχείριση όμως που γίνεται από τον Μπαρτζώκα είναι εξαιρετική και στη Euroleague, ο Μπολομπόι έχει γίνει αυτό ακριβώς που θέλει ο Έλληνας τεχνικός. Ο ψηλός που έρχεται από τον πάγκο όχι για να δώσει ανάσες στον Φαλ αλλά για να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει τον ρυθμό.

Κόντρα στην Άλμπα το έκανε και με το παραπάνω για αυτό και έπαιξε 20 λεπτά, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια, με χαρακτηριστικότερα αυτά με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που όπως θα δείτε παρακάτω είχε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και σοβαρή παρουσία. Ο Μπολομπόι λοιπόν δεν έχει τον ρόλο του Βεζένκοφ και του Σλούκα, όμως όποτε χρειάζεται είναι εκεί…

Όποτε είναι απαραίτητο γίνεται πρωταγωνιστής και το κάνει υποδειγματικά, με αποτέλεσμα να είναι η απόλυτη «αναβάθμιση» στη θέση του σέντερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και ενώ την ίδια ώρα είναι και στο ρόστερ ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος έχει ακόμη πιο μειωμένο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια, πολύ απλά επειδή τόσο ο Φαλ όσο και ο Μπολομπόι έχουν φοβερή παρουσία.

Όλα τα ματς που έχει παίξει ο σέντερ των Πειραιωτών

Η εμφάνιση του Μπολομπόι με την Άλμπα: 

Tα καλύτερα ματς του Μπολομπόι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ