Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 82-71: Έμεινε ξανά από δυνάμεις

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 82-71: Έμεινε ξανά από δυνάμεις

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο στην Πόλη, ωστόσο στο δεύτερο μέρος έδειξε να μένει ξανά από δυνάμεις και γνώρισε την ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 82-71 για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές με 82-71 στην Πόλη για την 11η αγωνιστική της Euroleague και γνώρισε την 4η ήττα του στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερος μέρος δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις διαφορές που έχτισαν, με τους Τούρκους να «πυροβολούν» πίσω από τα 6,75μ. και εν τέλει να παίρνουν τη νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση με τους ΜακΚίσικ, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ να ξεκινούν στο αρχικό σχήμα και να αρχίζουν το ματς με ονειρικό τρόπο και κάνοντας σερί 10-0 στα πρώτα λεπτά. Ο Τάιλερ και ο Κλάιμπερν με τα μακρινά σουτ, μάζεψαν τη διαφορά , με τον Ολυμπιακό ωστόσο να παίζει κυριαρχική άμυνα και να εξαναγκάζει τους γηπεδούχους σε κακές επιλογές στην επίθεση και κυρίως τον Βασίλιε Μίτσιτς εκτός αγώνα. Ο Φαλ κυριάρχησε στη ρακέτα απέναντι στον Πλάις, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να πληγώνεται μόνο από τον Κλάιμπερν και το 13-18 της πρώτης περιόδου να είναι αρκετά κολακευτικό για τους Τούρκους.

Διαβάστε επίσης: Ρέτσος: «Νιώθω πολύ καλά, η ομάδα βελτιώνεται»

Στη δεύτερη περίοδο η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέχισε να απειλεί κυρίως χάρη στο μακρινό σουτ, με τα τρίποντα του Μίτσιτς και του Μπομπουά να ρίχνουν τη διαφορά στους 3 (22-25). Λαρεντζάκης και Σλούκας έδωσαν ενέργεια στους «ερυθρόλευκους» και έφεραν τον Ολυμπιακό ξανά σε διψήφια απόσταση (26-36), με τους Τούρκους να «ροκανίζουν» ξανά τη διαφορά στους τέσσερις (33-37) αλλά τον Σλούκα να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια και να γράφει το 33-41, σκορ ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Φαλ να κερδίζει τις μονομαχίες και να φέρνει ξανά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο +10 (35-45). Η Εφές ωστόσο είχε και πάλι απάντηση και με τον Μπουμπουά μείωσε στην ελάχιστη διαφορά (46-47) για να έρθει σε εκείνο το σημείο ο Βεζένκοφ και να κάνει το βήμα μπροστά, βάζοντας δύο μεγάλα σουτ και φέρνοντας τον Ολυμπιακό ξανά στους επτά πόντους πάνω (46-53), διαφορά που και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν, με την ομάδα του Αταμάν να κάνει ένα 6-0 και να κλείνει την περίοδο με τπο σκορ στο 52-53.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο συνεχίστηκε ο «βομβαρδισμός» πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, με τους Κλάιμπερν και Μπομπουά να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά και να βάζουν μπροστά τους Τούρκους αρχικά για 5 (58-53), για να έρθει στη συνέχεια ο Μίτσιτς να γράψει το 64-56. Ο Ολυμπιακός χάρη στους Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι να βάλει άλλο ένα μακρινό σουτ ο Μπομπουά για το 77-69, με το τελευταίο λεπτό να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν τη νίκη με 82-71 και τον Ολυμπιακό στο φινάλε να έχει αδικήσει την προσπάθεια και την εικόνα το πρώτου μέρους.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 33-41, 52-53, 82-71

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ