Κρίσιμη μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ – Συνάντηση της Euroleague με τη FIBA

Κρίσιμη μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ – Συνάντηση της Euroleague με τη FIBA

Η Euroleague και η FIBA έχουν συνάντηση σήμερα στη Γενεύη για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

H Euroleague και η FIBA έχουν σήμερα κρίσιμη συνάντηση στη Γενεύη της Ελβετίας για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων και το οριστικό τέλος στη διαμάχη τους.

Οι δυο πλευρές θα καθίσουν επιτέλους στο ίδιο τραπέζι με διάθεση να συζητήσουν και να βρουν μια κοινώς αποδεκτή λύση που θα βάλει τέλος στην κόντρα που έχει πλήξει το άθλημα.

Ο νέος πρόεδρος της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα μαζί με τον CEO της διοργάνωσης Μάρσαλ Γκλίκμαν επισκέπτονται την έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Γενεύη.

Εκεί θα συναντηθούν με τον Έλληνα γενικό γραμματέα της FIBA (που πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία του ως το 2031) Ανδρέα Ζαγκλή και τον εκτελεστικό διευθυντή Καμίλ Νόβακ. Πρόκειται, δηλαδή, για το ραντεβού των δύο κορυφαίων στελεχών από τον κάθε οργανισμό, πράγμα που μαρτυρά τη σημασία της συνάντησης.

Το πρώτο αντικείμενο συζήτησης θα είναι τα παράθυρα των εθνικών ομάδων και να βρεθεί μια κοινή λύση, ενώ το δεύτερο θα είναι η πιθανή «σύνδεση» της Euroleague με τις υπόλοιπες διοργανώσεις, αλλά και μιας πιθανής συγχώνευσης του Basketball Champions League με το Eurocup.

Γενικότερα η FIBA είναι κατά της κλειστής λίγκας και θέλει να γίνουν οι διοργανώσεις στα πρότυπα του ποδοσφαίρου με την πάροδο του χρόνου, κάτι που αναμφίβολα θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ