Γεν. Γραμματέας της FIBA μέχρι το 2031 ο Ζαγκλής

Γεν. Γραμματέας της FIBA μέχρι το 2031 ο Ζαγκλής

Ο Ανδρέας Ζαγκλής θα συνεχίσει από το πόστο του Γενικού Γραμματέα της FIBA τουλάχιστον μέχρι το 2031.

Την πολύ καλή δουλειά που κάνει ως Γενικός Γραμματέας της FIBA εξαργυρώνει ο Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά στο πόστο του έως το 2031, μετά από απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση του Κεντρικού γραφείου της Ομοσπονδίας.

Ο Έλληνας δικηγόρος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2018 μετά την αιφνίδια απόλυση του Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος της FIBA για εννέα χρόνια.

Επιπλέον συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών FIBA 2022 που σημείωσε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία σε τηλεοπτική μετάδοση, προσέλευση κόσμου και engagement στα social media.

Tα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλο Μπάσκετ, όπου το 5ο Παράθυρο κατέγραψε σημαντικούς αριθμούς στην προσέλευση κόσμου. Όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική των Προκριματικών, το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι παιχνίδια που ενδέχεται να επηρεάσουν την πρόκριση άλλων ομάδων θα παίζονται ταυτόχρονα.

Το Κεντρικό Γραφείο επιβεβαίωσε επίσης ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα των Φιλιππίνων στις 29 Απριλίου 2023.

Έγιναν αναφορές για την επιτυχία που σημείωσαν τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα, στην Ευρώπη και την Αμερική

Επίσης, αποφασίστηκε ότι το Συνέδριο της FIBA του 2025 θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, όπως και η Τελετή ένταξης στο FIBA Hall of Fame με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ανοίγει την αγκαλιά της σε μία χώρα του Κόλπου,

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι με αποφάσεις που ελήφθησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, παγκόσμια πρωταθλήματα Νέων, σε άνδρες και γυναίκες θα διεξαχθούν σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ελβετία που στο παρελθόν δεν είχαν αντίστοιχες ευκαιρίες, ενώ πρέπει να υπενθυμιστεί, ότι στη Γεωργία, εξαιτίας της ανάληψης του ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ, χτίστηκε νέο υπερσύγχρονο γήπεδο, παρακαταθήκη για το μπάσκετ της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ