Ραγδαίες εξελίξεις για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: Εκδικάστηκε η υπόθεση Μήτογλου – Πότε βγαίνει η απόφαση

Ραγδαίες εξελίξεις για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: Εκδικάστηκε η υπόθεση Μήτογλου – Πότε βγαίνει η απόφαση

Ο Ντίνος Μήτογλου απολογήθηκε ενώπιον της FIBA για την υπόθεση της χρήσης απαγορευμένης ουσίας και μέσα σε 2-3 εβδομάδες αναμένεται η απόφαση για την ποινή του. Στο... περίμενε οι «αιώνιοι».

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA απολογήθηκε ο Ντίνος Μήτογλου για την υπόθεση χρήσης απαγορευμένης ουσίας. Ο 26χρονος άσος υποστήριξε πως δεν υπήρχε δόλος, αλλά έπεσε θύμα απάτης και μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες αναμένεται η απόφαση για την τιμωρία του.

Όπως όλα δείχνουν δεν είναι πιθανό να του καταλογιστεί δόλος και το πιο πιθανό σενάριο είναι μια ποινή μεταξύ 1-2 ετών, με την πλευρά του αθλητή να διατηρεί δικαίωμα έφεσης ή και προσφυγής στο CAS σε τρίτο βαθμό. Αν τιμωρηθεί με ποινή ενός έτους, αυτό θα σημαίνει ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής (tο τεστ είχε γίνει στις 4 Μαρτίου, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) και θα μπορεί να επιστρέψει στη δράση. Κι εκεί αναμένεται να μπουν στο παιχνίδι οι δύο «αιώνιοι», με την Αρμάνι να έχει όμως τον τελευταίο λόγο αφού ο Μήτογλου δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί της μέχρι το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Οι Ολλανδοί, το γιοτ και η προοπτική για σούπερ λατινοαμερικάνικο ντέρμπι

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του, παρότι απέκτησε πρόσφατα τον Ντουέιν Μπέικον. Οι Πράσινοι μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει τις πρώτες συζητήσεις με την πλευρά του διεθνή φόργουορντ, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους όταν μείνει ελεύθερος από την Αρμάνι. Οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και διατηρούν άριστες σχέσεις από την πρώτη τους συνεργασία, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είναι θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πέρα από το Τριφύλλι ωστόσο, δεν αποκλείεται να μπει στο «κόλπο» για τον Μήτογλου και ο Ολυμπιακός, παρότι είναι μια ομάδα πλήρης και με ξεκάθαρους ρόλους. Οι Ερυθρόλευκοι τη δεδομένη στιγμή δεν βιάζονται, καθώς είναι «γεμάτοι» στη θέση του 26χρονου άσου, με τις όποιος εξελίξεις να μεταφέρονται για το επόμενο καλοκαίρι. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν «καίγονται» για την άμεση ενεργοποίηση του Ντίνου Μήτογλου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να περιμένουν ακόμα και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον χρειαστεί.

Οι δυο «αιώνιοι» γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες του 26χρονου, ο οποίος εάν δεν είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ θα ήταν από τους πρωταγωνιστές της Αρμάνι. Ένα ακόμα «ατού» που κάνει τον Ντίνο Μήτογλου μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι ότι πρόκειται για γηγενή, γεγονός που σημαίνει ότι η απόκτησή του θα δυναμώσει τον ελληνικό κορμό, όποιας ομάδας καταφέρει να τον πάρει.

Τη δεδομένη στιγμή, πάντως, ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Μήτογλου, ο οποίος ενδεχομένως, εάν ισχύσει η ποινή ενός έτους, να βρίσκεται και στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ