Οι Ολλανδοί, το γιοτ και η προοπτική για σούπερ λατινοαμερικάνικο ντέρμπι

Οι Ολλανδοί, το γιοτ και η προοπτική για σούπερ λατινοαμερικάνικο ντέρμπι

Οι «Οράνιε» προετοιμάζονται για τον κρίσιμο προημιτελικό με την Αργεντινή κάνοντας «βόλτες» στη θάλασσα, ενώ αν επαληθευτούν τα φαβορί στο Μουντιάλ των εκπλήξεων, θα δούμε την «Αλμπισελέστε» κόντρα στη Βραζιλία.

Η αλήθεια είναι ότι γενικά το συγκεκριμένο Μουντιάλ έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, αρχής γενομένης ότι μας ανάγκασε να «βγούμε» από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα μας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι, επίσης, αλήθεια, ότι από αυτήν τη φάση, από τα προημιτελικά, ξεκινάει και το «πραγματικό» Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε μια διοργάνωση, μάλιστα, με ουκ ολίγες εκπλήξεις, πάλι καλά να λέμε, που αποκλείστηκε μόνο ένα από τα θεωρητικά φαβορί στη φάση των «16», η Ισπανία που έχασε από το εκπληκτικό Μαρόκο. Παρεμπιπτόντως, για όσους παρακολουθούσαν αγώνες της Σεβίλλης, είτε στη Λα Λίγκα, είτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε η εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα των Αφρικανών, Μπόνο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η ιστορική φετινή επίδοση στην Ευρωλίγκα φέρνει στην επιφάνεια το… μυστικό του (pic)

Το παιχνίδι των προημιτελικών ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία, είναι αυτό που περιμένουν, πιθανότατα, να δουν οι περισσότεροι. Αυτό, όμως, που προσωπικά με ιντριγκάρει περισσότερο είναι αυτό ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αργεντινή.

Οι «Οράνιε» ετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, κάνοντας «ζωάρα», καθώς έκαναν τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες και το βίντεο, που έδειχνε τους παίκτες και τον Φαν Χάαλ να το διασκεδάζουν σε πολυτελές γιοτ, απολαμβάνοντας τη θάλασσα και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Από την άλλη, περιμένουμε να δούμε τον Μέσι, που πραγματικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να πάρει την Αργεντινή στις… πλάτες του. Θα πρέπει, βέβαια, να τον δούμε και τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα. Η για την ακρίβεια, τα πιο δύσκολα, γιατί σ΄ αυτό το περίεργο Μουντιάλ που παρακολουθούμε, δεν λείπουν οι εκπλήξεις και όποιος υποτίμησε αντίπαλο, το πλήρωσε.

Η πρόκριση της «Αλμπισελέστε» ιντριγκάρει, είναι η αλήθεια, περισσότερο τους ουδέτερους, καθώς στον επόμενο γύρο, στα ημιτελικά, αντίπαλος θα είναι, πιθανότατα η Βραζιλία. Η προοπτική και μόνο του σπουδαίου λατινοαμερικάνικου ντέρμπι, εκτινάσσει το ενδιαφέρον στα ύψη.

ΥΓ. Αν ο Μέσι είναι ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στη διοργάνωση, τι να πει κανείς και για τον Εμπαπέ. Στα 24 του χρόνια ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν οδηγεί τη Γαλλία, έχοντας σημειώσει πέντε γκολ και έχοντας «μοιράσει» δυο ασίστ. Όχι και άσχημη επίδοση σε τέσσερα μόλις ματς…

ΥΓ1. Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, ο Φερνάντο Σάντος έδειξε πως πρέπει να λειτουργεί ένας προπονητής. Ανεξάρτητα από το αν θα του «βγει» ή όχι μια κίνηση, πρέπει να ρισκάρει γι αυτό που πιστεύει. Δεν είναι, εξάλλου και το πιο εύκολο πράγμα να αφήνεις στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ