Μίλος Τεόντοσιτς: Η επιστροφή ενός ωραίου «τρελού» (vids)

Μίλος Τεόντοσιτς: Η επιστροφή ενός ωραίου «τρελού» (vids)

Ο… ιδιαίτερος κύριος Μίλος Τεόντοσιτς επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αυτήν τη φορά με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια για την 12η αγωνιστική της Euroleague, με αρκετά από τα φώτα να πέφτουν πάνω στον πρώην «ερυθρόλευκο» Μίλος Τεόντοσιτς, που επιστρέφει στο ΣΕΦ μετά από κάτι περισσότερο από έξι χρόνια. Ενός παίκτη που σχεδόν όλες οι καλές και κακές στιγμές της καριέρας του είναι συνδεδεμένες με τον Ολυμπιακό.

Η θητεία στον Ολυμπιακό που μας σύστησε τον… τρελο-Μίλος

Διαβάστε επίσης: Ο περιζήτητος Πιερ Κούντε: Το limit up από το Μουντιάλ και οι προτάσεις (vid)

Το 2007 ο Ολυμπιακός αποκτάει τον, 20χρονο τότε, γκαρντ από τη σερβική Κοσαρκάσκι (ή αλλιώς FMP) με συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Το «ξεπέταγμα» για τον Μίλος έρχεται τη σεζόν 2009-2010 όπου με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια, ο Ολυμπιακός φτάνει μέχρι τον τελικό της Euroleague, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Είναι η καλύτερη χρονιά του Τεόντοσιτς στην μέχρι τότε καριέρα του, έχοντας 13,4 πόντους , 2,5 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ και 1,8 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης παίρνοντας και το βραβείο του MVP, το μοναδικό στην καριέρα του.

Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε δύο κύπελλα Ελλάδας, τις σεζόν 2009-2010 και 2010-2011, όντας MVP και των δύο διοργανώσεων καθώς και πρώτος σκόρερ των τελικών.

Η ΤΣΣΚΑ και οι εφιάλτες των FINAL 4

Τον Ιούλιο του 2011 και μετά την άφιξη του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, ο Τεόντοσιτς μη έχοντας πια τον ρόλο του ηγέτη στους «ερυθρόλευκους», μετακομίζει στη Ρωσία για την ΤΣΣΚΑ. Η «αρκούδα» του προσφέρει ένα αρκετά υψηλό συμβόλαιο καθώς επίσης και τη θέση που επιθυμούσε στο ρόστερ, με σκοπό να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Την πρώτη του χρονιά προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό, πέφτοντας όμως πάνω στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και στην ιστορικότερη ανατροπή όλων των εποχών σε τελικό Euroleague, χάνοντας έτσι το τρόπαιο από την πρώην ομάδα του, με τον ίδιο μάλιστα να αστοχεί σε μία κρίσιμη βολή, πριν τις περιβόητες άστοχες του Σισκάουσκας.

Ακολουθούν επιτυχημένες σεζόν με τη ρωσική ομάδα, με τον ίδιο να είναι πάντα ένα από τα πρώτα «βιολιά» της ΤΣΣΚΑ, η μοίρα όμως του φύλαγε ακόμα τρία άσχημα συναπαντήματα με τον Ολυμπιακό σε FINAL 4. Τρεις φορές αντιμετώπισε η ΤΣΣΚΑ τους «ερυθρόλευκους» σε ημιτελικό, τρεις αποκλεισμούς γνώρισε ο Τεόντοσιτς. Παρ’ όλα αυτά το 2016 κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει τον τίτλο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στον τελικό, κατακτώντας έτσι το βαρύτιμο τρόπαιο που του έλειπε και άξιζε να πάρει.

Ξανά στο ΣΕΦ μετά από έξι χρόνια

Μετά το τελευταίο του «στραπάτσο» από τον Ολυμπιακό σε ημιτελικό, αυτό του 2017, ο Τεόντοσιτς ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ και έκανε το «άλμα» προς το NBA. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έμεινε για 2 χρόνια, για να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη και την Βίρτους Μπολόνια το 2019, με την ιταλική ομάδα να επανέρχεται φέτος στην Euroleague. Έτσι στην αναμέτρηση της Παρασκευής (9/12), και αφού πέρασε από «χίλια κύματα» εξαιτίας της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί, ο Μίλος θα πατήσει ξανά το παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, από τον Νοέμβριο του 2017 και ένα παιχνίδι Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, όπου οι Ρώσοι είχαν φύγει νικητές με 75-81 και ο ίδιος είχε πετύχει 10 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Το φαληρικό στάδιο λοιπόν είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι έναν μπασκετικό «αρτίστα» του οποίου η καριέρα συναντήθηκε σε πολλά σημεία με τον Ολυμπιακό και το μόνο βέβαιο είναι πως το όνομά του θα είναι για πάντα στις μνήμες των «ερυθρόλευκων» οπαδών. Για όλους του λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ