Το «αντίδοτο» του Ιτούδη στον Βεζένκοφ και το «μήνυμα» που θέλει να στείλει ο Ολυμπιακός (vids)

Το «αντίδοτο» του Ιτούδη στον Βεζένκοφ και το «μήνυμα» που θέλει να στείλει ο Ολυμπιακός (vids)

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε κοντράρονται απόψε (13/12) στο ΣΕΦ για την 13η αγωνιστική της Euroleague. Ο παίκτης που ποντάρει ο Ιτούδης για την αντιμετώπιση του Βεζένκοφ και το «μήνυμα» που θα στείλουν οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση νίκης.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί σήμερα (13/12, 20:00) στο ΣΕΦ, την πρωτοπόρο της Euroleague, Φενέρμπαχτσε των Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη, για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης σε μια μπασκετική «τιτανομαχία». Η έκβαση της αναμέτρησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από ματσάρισμα του Σάσα Βεζένκοφ με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, στον οποίο ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει πολλά για την εξουδετέρωση του σταρ των «ερυθρόλευκων».

Ο φόργουορντ των πρωταθλητών Τουρκίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο να περιορίσει όσο γίνεται εκείνον του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του πραγματοποιώντας εμφανίσεις MVP. Ο Σάσα, που πριν λίγες μέρες στην αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Βίρτους Μπολόνια παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του μήνα Νοεμβρίου, κάνει… πλάκα στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες της Euroleague, όντας πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) με 26.1, είναι τρίτος σε σκοράρισμα (19.8 πόντοι ανά παιχνίδι) και ριμπάουντ (7,7), ενώ μετράει 67.5% στα δίποντα και 44.8% στα τρίποντα, έχοντας σκοράρει τουλάχιστον μία φορά πίσω από τη γραμμή των 6.75μ σε όλα τα ματς εκτός από ένα.

Διαβάστε επίσης: Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος!

Ο Χέιζ-Ντείβις έχει κατά μέσο όρο 10.8 πόντους ανά αγώνα στη φετινή σεζόν, αλλά η μεγαλύτερη συνεισφορά του στη «μηχανή» του κόουτς Ιτούδη είναι στο αμυντικό κομμάτι, εκεί όπου τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής απέναντι σε μερικούς από τους κορυφαίους φόργουορντ της διοργάνωσης. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καταλυτικός στο μαρκάρισμα του Λουκ Σίκμα, στην νίκη της Φενέρμπαχτσε απέναντι στην Άλμπα με 104-75, κρατώντας τον Αμερικανό στους 6 πόντους και στα 2 ριμπάουντ. Το ίδιο έχει πράξει και απέναντι στους Νικολό Μέλι και Τζον Μπράουν, δεχόμενος αντίστοιχα 7 και 8 πόντους.

Το αποτέλεσμα λοιπόν της μεταξύ τους μονομαχίας μπορεί να είναι καθοριστικό για το ποια ομάδα θα πάρει τη νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης. Μια νίκη που αν την πάρει ο Ολυμπιακός, απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας, θα έχει στείλει ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τις φετινές του βλέψεις.

Πρόκειται άλλωστε για δύο από τις καλύτερες (αν όχι τις καλύτερες) ομάδες της Euroleague. Ο Τούρκοι με ρεκόρ 10-2 δείχνουν πως είναι πιο καλοδουλεμένη ομάδα από ποτέ και ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, μετά και τη «διαστημική» νίκη απέναντι στη Βίρτους την Παρασκευή (117-71), βλέποντας παράλληλα αρκετούς παίκτες να βρίσκουν ρυθμό, μεταξύ αυτών και τον Αϊζάια Κάνααν που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Η Φενέρμπαχτσε με 87.0 πόντους ανά αγώνα οδηγεί τη διοργάνωση όσον αφορά το σκοράρισμα και ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος με 86.8, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρώτοι σε ασίστ (22.3) και σε σουτ δύο πόντων (59.8%) και οι αντίπαλοί τους δεύτεροι με ποσοστά 59.1%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ