Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος!

Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος!

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα 90+ πόντων, αρκεί να παραμείνουν στην... εξίσωση Κάαναν και Πίτερς

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο μπάσκετ δεν έχουν σταματημό. Ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα που μας πέρασε. Την Παρασκευή το βράδυ, ματς με την Βίρτους Μπολόνια και σε λιγότερο από 48 ώρες και με ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ούτε… ανάσα δεν μπορούν να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» και αυτό δεν θα συμβεί, ούτε στην εβδομάδα που διανύουμε. Το… μενού περιλαμβάνει «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα. Τρίτη βράδυ στο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν τη Φενέρ, την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ και στο καπάκι θα ταξιδέψουν στη Γαλλία, γιατί μετά από 48 ώρες θα αντιμετωπίσουν την Βιλερμπάν.

Τα δύο ματς με Τούρκους και Γάλλους, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να αποτελέσουν το αποφασιστικότερο βήμα για την είσοδο στην 8άδα, έστω και αν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 8-4 και ισοβαθμεί με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στην 3η θέση. Απέχει μία νίκη από την δεύτερη Μονακό και δύο από την Φενέρ, την οποία θα υποδεχθεί την Τρίτη το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: ΠΣΑΠΠ: Η κορυφαία 11άδα της Superleague την περσινή σεζόν – Τρεις παίκτες από τον Ολυμπιακό

Το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι να κάνει δύο νίκες. Αν το καταφέρει, που δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και δύσκολο (για τους «ερυθρόλευκους» του Μπαρτζώκα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο) τότε θα φτάσει στο 10-4. Θα βελτιώσει πιθανότατα τη θέση του και σίγουρα θα μεγαλώσει την διαφορά από τις ομάδες που είναι εκτός οκτάδας.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, ο έμπειρος κόουτς, βλέπει με ικανοποίηση να μπαίνουν και άλλοι παίκτες στην εξίσωση. Και για μια ακόμα φορά να αισθάνεται δικαιωμένος που τους επέλεξε και τους στήριξε στο άσχημο φεγγάρι τους.

Πρώτος και καλύτερος ο Κάαναν. Ένας παίκτης που είχε μάθει να απειλεί από τα χρόνια του στο ΝΒΑ, κρατώντας αρκετά τη μπάλα στα χέρια του και δημιουργούσε φάσεις, μόνος του. Στον Ολυμπιακό δεν γινόταν να κρατήσει αυτό το στιλ παιχνιδιού. Μπορεί να είναι έμπειρος, αλλά χρειαζόταν χρόνος για να προσαρμοστεί στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι Πειραιώτες. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν καλός, κόντρα στους Ιταλούς ακόμα καλύτερος και στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Το ζητούμενο δεν είναι να πείσει τους… άπιστους Θωμάδες, αλλά να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ο Πίτερς, επίσης πήρε τα πάνω του στο παιχνίδι με τους Ιταλούς. Πέτυχε 15 πόντους με τρία τρίποντα, πήρε τέσσερα ριμπάουντ. Εικόνα παίκτη που συμπληρώνει ιδανικά τον Βεζένκοφ. Για αυτό άλλωστε αποκτήθηκε. Να ξεκουράζει τον Βεζένκοφ και να μην χρειάζεται ο Βούλγαρος να παίζει 37 λεπτά…

Στέκομαι στους δύο Αμερικανούς (αν και θα πρέπει να πούμε, ότι κόντρα στη Βίρτους και ο Μπλακ ήταν πολύ καλός, ενώ κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν η σειρά του Μπολομπόι) γιατί είναι παίκτες κλειδιά στον φετινό Ολυμπιακό. Αν ο Κάαναν και ο Πίτερς δώσουν στον Ολυμπιακό αυτά που μπορούν και αυτά που περιμένει φυσικά η ομάδα από αυτούς, οι «ερυθρόλευκοι» μετατρέπονται σε ομάδα 90 πόντων για πλάκα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.

Και δείχνουν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό, τώρα που πρέπει ο Θρύλος να πατήσει γκάζι. Στην Ελλάδα, το πλεονέκτημα το έχει εξασφαλίσει. Στην Ευρώπη αν δεν υπήρχε η εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια, θα μιλούσαμε για εξαιρετική παρουσία. Είναι σημαντικό να γίνει το δύο στα δύο στη διαβολοβδομάδα, για να πάει στο τέλος του χρόνου στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τότε βέβαια, θα τα πούμε ξανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ