Ετσι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ: Οι καραμπινάτες φάσεις της «σφαγής» (vids)

Ετσι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ: Οι καραμπινάτες φάσεις της «σφαγής» (vids)

Οι τραγικές διαιτητικές αποφάσεις των Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, Μικέλε Ρόσι και Μάρτσιν Κοβάλσκι, που προκάλεσαν την οργή του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του.

«Yπήρξαν κάποιες αποφάσεις που πραγματικά με σόκαραν. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω, γιατί δεν θέλω να τιμωρηθώ», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ με 90-86 για την Euroleague.

Μια αναμέτρηση που στιγματίστηκε από τις τραγικές διαιτητικές αποφάσεις των Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Μικέλε Ρόσι (Ιταλία) και Μάρτσιν Κοβάλσκι (Πολωνία), οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός το χθεσινό παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Στο Φάιναλ Φορ ο Ολυμπιακός παρά τις δύο σερί ήττες…

Ένα ματς, στο οποίο παρότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους στη φετινή σεζόν, θα μπορούσαν να είχαν νικήσει, εάν δεν τους… έσφαζαν στο γόνατο οι τρεις διαιτητές. Μια διαιτησία, που προκάλεσε την οργή του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και των παικτών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, που δεν πίστευαν στα μάτια τους όσα έβλεπαν.

Ξεκάθαρες φάσεις, στις οποίες οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια και ουσιαστικά έκριναν την αναμέτρηση, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Φάσεις, στις οποίες η ομάδα του μεγάλου λιμανιού αδικήθηκε κατάφορα στη χθεσινή αναμέτρηση από τους τρεις διαιτητές, που με το «έτσι θέλω» έδωσαν τη νίκη στον Ερυθρό Αστέρα. Ενας Ερυθρός Αστέρας, που διαθέτει πλέον μια από τις καλύτερες ομάδες στην Euroleague και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται τη διαιτησία για να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν γεμάτο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. Πεντακάθαρα φάουλ σε παίκτες του Ολυμπιακού, τα οποία δεν δόθηκαν από τους Πέρεθ, Ρόσι και Κοβάλσκι, ενώ αντίθετα οι Ερυθρόλευκοι χρεώθηκαν από τους διαιτητές με φάουλ που δεν υπήρχαν!

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου και με το σκορ στο 63-68, ο Σλούκας κατεβάζει την μπάλα, o Μπολομπόι του κάνει το σκριν στο ύψος του τριπόντου, με τον Μάρκοβιτς να σταματάει με φάουλ τον Ελληνα γκαρντ. Ο διαιτητές χρέωσαν με απλό φάουλ τον Σέρβο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει challenge ζητώντας αντιαθλητικό.

Όπως φαίνεται στο κοντινό ριπλέι, ο Στέφαν Μάρκοβιτς δεν πήγαινε σε καμία περίπτωση για την μπάλα, αλλά είχε πρόθεση να σταματήσει τον Κώστα Σλούκα, που ήταν έτοιμος να κάνει το λέι απ. Οι διαιτητές εξέτασαν τη φάση στο instant replay, αλλά δεν δικαίωσαν τον Μπαρτζωκα, εμμένοντας στην απόφασή τους για απλό φάουλ. Βέβαια, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι διαιτητές τσέκαραν μακρινές λήψεις της φάσης και όχι τις δύο κάμερες που έδειχναν την παράβαση από κοντά και ότι πρόκειται για ένα καθαρό αντιαθλητικό.

Λίγο αργότερα, με το σκορ στο 75-82, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στην προσπάθειά του για τρίποντο δέχθηκε πεντακάθαρο φάουλ από τον Λάζιτς, αλλά και πάλι οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια και άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί, προκαλώντας οργή στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας. Ένα φάουλ, που θα έδινε τρεις βολές στον γκάρντ του Ολυμπιακού.

Με το σκορ στο 77-82, ο Παπανικολάου διεκδικεί το αμυντικό ριμπάουντ και δέχεται το σκληρό μαρκάρισμα από τον αντίπαλό του, αλλά και πάλι οι διαιτητές δεν δίνουν τίποτα. Εάν είχαν δώσει το φάουλ, όπως έπρεπε, ο διεθνής φόργουορντ θα πήγαινε στη γραμμή των βολών, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν συμπληρωθεί τα πέντε ομαδικά.

Με το σκορ στο 79-82, οι διαιτητές χρέωσαν τον Παπανικολάου φάουλ σε διείσδυση του Βιλντόζα, αλλά όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο, δεν υπάρχει καμία παράβαση από τον φόργουορντ του Ολυμπιακού. Ένα φάουλ – δώρο των διαιτητών, με τον Αργεντινό να βάζει τις δύο βολές και να ανεβάζει τη διαφορά στους 5 (79-84).

Με το σκορ στο 84-86, ο Μίτροβιτς κάνει πεντακάθαρο φάουλ στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που κατεβάζει το αμυντικό ριμπάουντ, αλλά και πάλι οι διαιτητές δεν δίνουν το φάουλ, που θα έδινε δύο βολές στον Ολυμπιακό και την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 86-86, 24’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φάσεις στις οποίες αδικήθηκε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς. Ένα ακόμα παιχνίδι στη φετινή σεζόν, στο οποίο οι Πειραιώτες αδικούνται από τους διαιτητές. Το ίδιο είχε γίνει και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ. Με το σκορ στο 82-83, έγινε πεντακάθαρο φάουλ του Κλαβέρ στον Κώστα Σλούκα (σ.σ ο παίκτης της Βαλένθια βρήκε το χέρι του Ελληνα γκαρντ), αλλά οι διαιτητές δεν έδωσαν το φάουλ και τις βολές, με τις οποίες οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ