Η «τραμπάλα», ο Κάνααν, ο Μπολομπόι, οι πέντε βολές του Λαρεντζάκη και ο… Φάρος

Η «τραμπάλα», ο Κάνααν, ο Μπολομπόι, οι πέντε βολές του Λαρεντζάκη και ο… Φάρος

Το 11-4 που έγινε 9-6 για τον Ολυμπιακό, οι βοήθειες που δεν έρχονται και η διαιτησία που θύμισε… Φάρο στο ΣΕΦ

Δεδομένο πρώτο. Ο Ολυμπιακός δεν ρολάρει όπως στο ξεκίνημα της σεζόν και κυρίως δεν έχει λύσεις όταν ο αντίπαλος τον «διαβάσει» και κυρίως όταν βρει τον τρόπο να πιέσει τον Βεζένκοφ. Δεδομένο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει όσα έπρεπε να πάρει από τους νέους παίκτες.

Και χθες στο ΣΕΦ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με την απουσία ουσιαστικά του Φαλ που προσπάθησε να βοηθήσει παρά την ίωση παίζοντας στο 3ο δεκάλεπτο, φάνηκε ακόμη περισσότερο πόσο ανάγκη έχει σημαντικής βοήθειας από τους υπόλοιπους.

Διαβάστε επίσης: «Χορός» εκατομμυρίων για τον Κουλιεράκη

Ο Μπολομπόι… έπαιζε με τους Σέρβους σε μια άκρως απογοητευτική εμφάνιση σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός τον είχε ανάγκη. Και πάλι καλά που ο Μπλάκ ήταν στο παιχνίδι και πρόσφερε όσο περισσότερα μπορούσε. Βάλτε στην εξίσωση και τον Κανάαν που ήρθε για να μπει στα παπούτσια του Ντόρσει και μέχρι τώρα δεν έχει βάλει ούτε τα… κορδόνια. Είναι ξεκάθαρο πως ο Κάνααν χρειάζεται να βοηθήσει περισσότερο άμεσα, χαρακτηριστικό πως και πάλι όταν το ματς πήγε στο τέλος στο σουτ ο Αμερικανός κούναγε τις πετσέτες στον πάγκο. Ο Ντόρσει θα βάραγε τα τρίποντα…

Δεδομένο τρίτο. Τα τρίποντα ήταν σχεδόν ίδια με τα δίποντα που βάρεσε ο Ολυμπιακός σε ένα ματς που το παράκανε παρότι δεν είχε καλά ποσοστά την ώρα που ο αντίπαλος είχε ένα σέντερ. Δεν είχε όμως το καθαρό μυαλό να το πάρει… αλλιώς.

Δεδομένο τέταρτο. Ο Ολυμπιακός όσο εύκολα φτιάχνει μια καλή διαφορά τόσο εύκολα την χάνει. Και αυτό πλέον, η «τραμπάλα», γίνεται ρουτίνα. Το έκανε στο Λιόν και από το +21 στο 3ο δεκάλεπτο έχασε στο σουτ στο φινάλε. Το έκανε και με τον Ερυθρό Αστέρα και από το +11 τρία λεπτά πριν το ημίχρονο κόντεψε να βρεθεί να χάνει.

Δεδομένο πέμπτο. Ο Λαρεντζάκης δεν γίνεται να είναι ο μόνος που… χτυπιέται σε άμυνα και επίθεση στο τελευταία δεκάλεπτο. Γιατί χθες μόνο στο πρόσωπο του Λάρι έβλεπες την τρέλα και την πίστη για τη νίκη.

Δεδομένο έκτο. Η διαιτησία θύμισε… Φάρο. Από εκείνες τις καλές που βλέπει στους εφιάλτες του ο Μιλουτίνοφ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός πλήττεται από τα «κοράκια» και από ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία. Αλλά είναι απορίας άξιο πως και οι τρεις κοίταζαν αλλού στο φάουλ πάνω στο τρίποντο που έγινε στον Λαρεντζάκη και θα το σφύριζε και ο Ιβάνοβιτς αλλά και στα τελευταία δευτερόλεπτα στο ριμπάουντ και το καθαρό χτύπημα που θα τον έστελνε στις βολές για 2 πόντους. Την ίδια ώρα ο Βιλντόζα έπαιρνε δύο βολές στην καθαρή τάπα του Παπανικολάου. Είναι σοβαρό θέμα αυτό και οφείλουν στον Ολυμπιακό να δουν γιατί αυτή η συμπεριφορά των διαιτητών σε αποφάσεις που κρίνουν αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός που θέλει να πάει Φάιναλ Φορ ξανά και να διεκδικήσει την κούπα οφείλει αυτά τα ματς να τα παίρνει. Στο Λιόν και με Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ στοχεύεις σε δύο νίκες, τώρα θα ήταν στο 11-4 και «καβάλα στο άλογο» για την 4αδα. Είναι στο 9-6 εκτός 4αδας και με τις ομάδες που έρχονται από κάτω να είναι τόσες πολλές που ακόμη και η 8αδα θα είναι δύσκολη για όλους.

Η φετινή Ευρωλίγκα άλλωστε δείχνει να είναι και η πιο ανταγωνιστική. Ο Ολυμπιακός τώρα πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με πολύ μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και σίγουρα μεγαλύτερη πίεση. Δεν υπήρχε περίπτωση να πήγαινε… αδιάφορος στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου όμως τώρα το «πρέπει» γίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ