Μπέικον: Το 9-0, τα αδιανόητα στατιστικά και το μεγάλο «στοίχημα» του Ολυμπιακού (vids)

Μπέικον: Το 9-0, τα αδιανόητα στατιστικά και το μεγάλο «στοίχημα» του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ντουέιν Μπέικον είναι κάτι παραπάνω από κομβικός στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να διακόψει το 9-0 του Ολυμπιακού - Πώς θα καταφέρει ο Μπαρτζώκας να τον περιορίσει...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό απόψε (21:00) στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» του Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ κοντράρεται με τους Πειραιώτες για δεύτερη φορά σε δύο μήνες (πρώτη μπροστά στον κόσμο του «τριφυλλιού») και έχει έναν και μόνο στόχο. Να διακόψει το εντυπωσιακό 9-0 της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αυτή ήταν, εξάλλου, η πρώτη δήλωση του ίδιου του Μπέικον όταν ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό. Ότι με εκείνον στο ρόστερ το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς θα κέρδιζε τους «ερυθρόλευκους».

«Ξέρω την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, έπαιξε ρόλο για να έρθω. Μου άρεσε όταν έπαιζα μαζί τους. Ήταν δύσκολα ματς. Τώρα που είμαι στον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως με την προσθήκη μου μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό».

Στην πρώτη του απόπειρα ως παίκτης του «τριφυλλιού», ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν τα κατάφερε και ο Ολυμπιακός νίκησε με 68-66 (παρά τους 20 πόντους που πέτυχε) για το πρωτάθλημα.

 

Τα νούμερα του Μπέικον που προκαλούν… ίλιγγο

Ο Μπέικον είναι προφανώς ένας παίκτης-κλειδί για το «τριφύλλι». Με 20.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 16.3 PIR ανά μέσο όρο σε 10 ματς με τον Παναθηναϊκό στη φετινή Euroleague, ο 27χρονος Αμερικανός άσος εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς, στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική ομάδα για επιστροφή στα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε κανέναν από τους 10 αγώνες δεν έχει πέσει κάτω από τους 14 πόντους, σε ένα κρεσέντο σκοραρίσματος που έχει φέρει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στην οκτάδα!

Το κίνητρο, ο Ολυμπιακός και το σερί που θέλει να «σπάσει»

Όπως έχει πει ο ίδιος ο Μπέικον, ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα που τον έφεραν στον Παναθηναϊκό είναι η αντιπαλότητα των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό. Και το 9-0 που έχουν «χτίσει» οι «ερυθρόλευκοι» επί του «αιωνίου» αντιπάλου αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ, αλλά εν γένει για τους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Αυτό το σερί θέλουν πάση θυσία να σπάσουν απόψε (21:00) οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ για τη 16η αγωνιστική της Euroleague και ο Μπέικον είναι το σπουδαιότερο «όπλο» που διαθέτει στη φαρέτρα του ο Ράντονιτς για να τα καταφέρει.

Το σημείο-κλειδί για τον Μπαρτζώκα με… φόντο το 10-0

Αναμφίβολα η προσπάθεια περιορισμού της δράσης του Ντουέιν Μπέικον είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του. Το σκοράρισμα και τα ριμπάουντ είναι τα πιο δυνατά στοιχεία του συγκεκριμένου παίκτη. Πού αλλού είναι εξαιρετικός ο Μπέικον; Στο iso. Ή αλλιώς στο «ένας εναντίον ενός». Με το pull up σουτ μετά από ντρίμπλα να αποτελεί σήμα κατατεθέν του καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Πώς μπορείς να σταματήσεις έναν παίκτη με τέτοια χαρίσματα; Είναι απλό, τουλάχιστον στη θεωρία. Βάζεις έναν ψηλό αμυντικό μπροστά του, με μεγάλο άνοιγμα χεριών και τον αποτρέπεις από το να σηκώσει την μπάλα από το παρκέ πριν σουτάρει. Ο κατάλληλος για να το κάνει αυτό είναι ο Μουσταφά Φαλ, που έχει τα παραπάνω προσόντα και βγαίνει συχνά ψηλά και επιθετικά στην άμυνα, προκαλώντας αυτομάτως αμφιβολία στον σουτέρ που έχει την μπάλα: «Να σουτάρω ή να δώσω πάσα;»…

Η σπουδαία εμφάνιση του Φαλ στο προηγούμενο ντέρμπι «αιωνίων»:

Αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας καταφέρει και περιορίσει τον Μπέικον, τότε αυτόματα θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός σπουδαίου «διπλού» στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου. Αν όχι, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά, έχοντας ως δεδομένο ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα λείψει από το ντέρμπι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ