Ο Βεζένκοφ, ο Ντόρσεϊ και η μεγάλη νύχτα του Πίτερς

Ο Βεζένκοφ, ο Ντόρσεϊ και η μεγάλη νύχτα του Πίτερς

Άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ντέρμπι, η υπόθεση Ντόρσεϊ περιμένει και ο Άλεκ Πίτερς έχει την ευκαιρία μπροστά του.

Το ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό βρίσκεται προ των πυλών και άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο γνωρίζουν την κρισιμότητα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ, κατά πάσα πιθανότητα, χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και ημέρες από ένα πρόβλημα στον δεξιό προσαγωγό και έχει απουσιάσει από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε στις δηλώσεις του πως είναι πολύ δύσκολο να προλάβει ο Βεζένκοφ να βρίσκεται σε κατάσταση για να αγωνιστεί και αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Το πρωτάθλημα του… Ιωαννίδη δεν τελειώνει από τα μισά του

Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει μια αναστάτωση, κυρίως στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, μιας και ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι με διαφορά ο MVP της ομάδας μέχρι στιγμής και ένας από τους κορυφαίους στην Euroleague.

Στην πλευρά των «ερυθρόλευκων» πάντως τα βλέμματα πέφτουν πάνω στον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός είναι το πρόσωπο «κλειδί» της αυριανής αναμέτρησης, μιας και η ενδεχόμενη απουσία του Σάσα θα του δώσει την ευκαιρία και το κίνητρο να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Πίτερς διανύει το τελευταίο διάστημα μια περίοδο παρατεταμένης «φόρμας», με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Καρδίτσα, εκεί όπου ο Βεζένκοφ έμεινε εκτός εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο 27χρονος φόργουορντ των νταμπλούχων Ελλάδος, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης σημειώνοντας 16 πόντους με 3/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Σαφώς και η διαφορά δυναμικότητας είναι αρκετά μεγάλη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο με την εμφάνισή του αυτή έδειξε πως είναι έτοιμος να «αρπάξει» την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και τι καλύτερος τρόπος για να το κάνει από ένα ντέρμπι «αιωνίων».

Το δήλωσε και ο ίδιος άλλωστε, λέγοντας: «Είμαι έτοιμος να κάνω την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Για αυτό δουλεύω κάθε μέρα, για να είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να προπονηθώ τώρα και αγαπάω την δουλειά μου. Αυτός είναι ο τρόπος που προσεγγίζω τα πράγματα. Δεν είναι δύσκολο για εμένα να το κάνω αυτό».

Μέσα σε όλα υπάρχει και η ιστορία με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που πλανάται γύρω από τον Ολυμπιακό. Ο ομογενής γκαρντ, εδώ και λίγες ώρες είναι ελεύθερος από το NBA μιας και καμία ομάδα δεν κινήθηκε για την απόκτησή του μετά την αποδέσμευσή του από τους Ντάλας Μάβερικς. Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός είναι πολύ γερά μέσα στο κόλπο της απόκτησης του Ντόρσεϊ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως του έχει καταθέσει πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ για 1,5 χρόνο και πως ο άμεσος αντίπαλός του είναι η Φενέρμπαχτσε.

Ασφαλώς από πλευράς Ολυμπιακού δεν επιβεβαιώνεται τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφενός γιατί τέτοιου είδους υποθέσεις οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν να τις δουλεύουν πολύ καλά, αφετέτου γιατί μέχρι να γίνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα ωφελήσει σε τίποτα την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ