Δεν είναι πρώτος στη βαθμολογία, είναι πρώτος παντού ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (vids)

Δεν είναι πρώτος στη βαθμολογία, είναι πρώτος παντού ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει βάψει «ερυθρόλευκες» τις περισσότερες κορυφές στις στατιστικές κατηγορίες της φετινής Euroleague – Σαρώνουν οι νταμπλούχοι, εντυπωσιακοί οι Βεζένκοφ, Σλούκας, Ουόκαπ και Φαλ.

Ο Ολυμπιακός, με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, «πάτησε» την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (82-66) και με ρεκόρ 11-6 ανέβηκε στην κορυφή της Euroleague, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο.

Οι Ερυθρόλευκοι, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στο φαληρικό γήπεδο, έδωσαν μια ακόμα παράσταση στη φετινή σεζόν και ανάγκασαν τον σπουδαίο Ετορε Μεσίνα και τους παίκτες του να υποκλιθούν στο μεγαλείο τους.

Διαβάστε επίσης: Παπανικολάου στο «10»: «Να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά μέχρι τέλους»

Όπως έκαναν και οι περισσότερες ομάδες στον πρώτο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να έχει βάψει ερυθρόλευκες τις περισσότερες κορυφές στις στατιστικές κατηγορίες της φετινής Euroleague. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση με 1473 πόντους σε 17 παιχνίδια (86 πόντους ανά ματς), αλλά και καλύτερο +/- στους πόντους με +161 (1473 – 1312 πόντοι), όταν η δεύτερη της σχετικής λίστας, Ρεάλ Μαδρίτης, έχει +114 (1435 – 1321).

Οι Πειραιώτες έχουν επίσης την καλύτερη επίθεση ανά 100 κατοχές (122.6 Drtg), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι επίσης πρώτη σε μια σειρά από άλλες κατηγορίες, όπως είναι αυτή της ευστοχίας (58.9%), των ασίστ (22.9), του ποσοστού assisted field goals (73.1%), των κλεψιμάτων (8.6%), της αναλογίας ασίστ/λαθών (1.91), της ευστοχίας στις βολές (84.2%) και των ποσοστών αμυντικών ριμπάουντ (73.2%).

Ο Ολυμπιακός διαθέτει επίσης τον καλύτερο πασέρ της φετινής Euroleague, με τον Κώστα Σλούκα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των ασίστ με 6.9 μέσο όρο ανά ματς. Στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα περισσότερα κλεψίματα ανά παιχνίδι βρίσκεται ο Τόμας Ουάκαπ με 2.2, ενώ στην αντίστοιχη του Performance Index Rating πρώτος είναι ο Σάσα Βεζένκοφ με 24.4. Ο Βούλγαρος σούπερ σταρ είναι επίσης ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 18.5 πόντους, αλλά και ο τρίτος καλύτερος ριμπάουντερ με 6.9 ανά παιχνίδι. Ο Βεζένκοφ μάλιστα έχει τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ ανά ματς (5.3),

Ο Τόμας Ουόκαπ έχει το καλύτερο ποσοστό στις ελεύθερες βολές, με τον Αμερικανό να έχει το απόλυτο 100%, έχοντας ευστοχήσει και στις 19 που εκτέλεσε, ενώ ο Μουσταφά Φαλ έχει το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα σε όλη τη διοργάνωση (76.5%), με τον Γάλλο σέντερ των Πειραιωτών να έχει βάλει στον στόχο τα 62 από τα 81 που έχει εκτελέσει. Εντυπωσιακά στατιστικά, που δείχνει ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των νταμπλούχων αποδίδει καρπούς, αλλά και το πόσο σπουδαία είναι η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού. Μια ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν τον δαφνωστεφανομένο έφηβο στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ