Κέμπα Γουόκερ: Πως το «αστέρι» των 140 εκατομμυρίων δίνει «εξετάσεις» για την Euroleague (vids)

Κέμπα Γουόκερ: Πως το «αστέρι» των 140 εκατομμυρίων δίνει «εξετάσεις» για την Euroleague (vids)

Η Αρμάνι Μιλάνο «πυροδοτεί» τη μεγαλύτερη «βόμβα» των τελευταίων χρόνων στην Euroleague, φέρνοντας στο Μιλάνο τον Κέμπα Γουόκερ.

«Σεισμό» προκάλεσε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η είδηση πως η Αρμάνι Μιλάνο είναι κοντά στον να κάνει δικό της τον Κέμπα Γουόκερ. Όπως αποκάλυψαν πολλά ιταλικά δημοσιεύματα, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αμερικανό και απομένουν οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του σπουδαίου deal. Έτσι ένα πολύ μεγάλο όνομα από τον «μαγικό κόσμο» του NBA ετοιμάζεται να «προσγειωθεί» στην Euroleague.

Το draft του 2011

Διαβάστε επίσης: Κώστας Μήτρογλου: Δύο καπνισμένες κάνες… (vids, pics)

Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγια, ο Γουόκερ συμμετείχε στο draft του 2011, σε μία χρονιά που υπήρξαν πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά και αρκετά γνωστά στην Ελλάδα και την Ευρώπη από τη θητεία τους σε ομάδες της Euroleague. Στη θέση Νο 1 για παράδειγμα είχε βρεθεί ο αστέρας των Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ 2ο pick ήαν ο Ντέρικ Γουίλαμς, που φοράει από το καλοκαίρι τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Γουόκερ επιλέχθηκε στην 9η θέση από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν από τη συγκεκριμένη «φουρνιά» παικτών είναι οι Γιαν Βέσελι (Νο 6), Καγουάι Λέοναρντ (Νο 15), Κρις Σίνγκλετον (Νο 18) και Νίκολα Μίροτιτς (Νο 23).

Η καριέρα στους Χόρνετς

Η σεζόν 2011-2012 ήταν η rookie του στο NBA και φορώντας τη φανέλα των Χόρνετς (τότε Μπόμπκατς) πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας κατά μέσο όρο 12.1 πόντους σε 27.2 λεπτά ανά αγώνα. Δύο χρόνια αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία σε Playoffs, αντιμετωπίζοντας τους Μαιάμι Χιτ. Οι Μπόμπκατς «σκουπίστηκαν» με 4-0, ωστόσο εκείνος είχε ένα καταπληκτικό Game 4 με 29 πόντους, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ. Τα νούμερά του συνέχισαν να ανεβαίνουν τα επόμενα χρόνια, με τον ίδιο να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του και να πραγματοποιεί την καλύτερή του σεζόν το 2018-2019 σημειώνοντας 25.6 πόντους σε 34.9 συμμετοχής ανά ματς.

Το «προβληματικό» γόνατο

Τη σεζόν 2014-2015 απογειώθηκε ακόμα περισσότερο και εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με ένα συμβόλαιο αξίας 48 εκατ. δολαρίων για τέσσερα έξτρα χρόνια. Στις 28 Ιανουαρίου 2015, ο Γουόκερ υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση ενός σχισμένου πλευρικού μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο και έμεινε εκτός δράσης για έξι εβδομάδες. Επέστρεψε στη δράση στις 11 Μαρτίου, αφού έχασε 18 αγώνες, για να σκοράρει 6 πόντους σε 16 λεπτά σε μία ήττα των Χόρνετς από τους Σακραμέντο Κινγκς με 106–113.

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθε η μετακίνηση στους Μπόστον Σέλτικς, μέσα από μια συμφωνία με τη Σάρλοτ αξίας 141 εκατ. δολαρίων για τέσσερα χρόνια, με τη σεζόν 2019-2020 να ανεστέλλεται λόγω της πανδημίας COVID-19. Μετά την επανέναρξη της σεζόν, ο Γουόκερ βοήθησε τους Σέλτικς να φτάσουν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου η ομάδα ηττήθηκε από τους Χιτ. Έχασε πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν λόγω πόνου στο γόνατο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, οι Σέλτικς επιβεβαίωσαν ότι ο Γουόκερ είχε λάβει ένεση βλαστοκυττάρων στο αριστερό του γόνατο τον Οκτώβριο και είχε τοποθετηθεί σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης 12 εβδομάδων, μένοντας εκτός πλάνων στην έναρξη της σεζόν 2020-21 στο ΝΒΑ. Ο Γουόκερ έκανε το ντεμπούτο του στη σεζόν στις 17 Ιανουαρίου 2021.

Στα Playoffs του 2021, ο Γουόκερ έχασε τα παιχνίδια τέσσερα και πέντε της σειράς του πρώτου γύρου της Βοστώνης εναντίον των Μπρούκλιν Νετς ξανά λόγω προβλήματος στο αριστερό του γόνατο. Οι Σέλτικς έχασαν τη σειρά σε πέντε αγώνες.

Οι προσπάθειες σε Νικς και Μάβερικς

Τον Ιούνιο του 2021 έγινε ανταλλαγή στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ωστόσο δύο μήνες αργότερα οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη λύση της συνεργασίας τους, με τον ίδιο να συμφωνεί λίγο αργότερα με τους Νικς και να πραγματοποιεί θετικές εμφανίσεις, μέχρι να χάσει και πάλι κάποια παιχνίδια τον Ιανουάριο του 2022 λόγω του γονάτου του. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους έγινε νέα ανταλλαγή στους Πίστονς από τους οποίους αποχώρησε τον Οκτώβριο. Στις 28 Νοεμβρίου 2022, υπέγραψε με τους Ντάλας Μάβερικς, σε μονοετή, μη εγγυημένη συμφωνία. Στις 17 Δεκεμβρίου, ο Γουόκερ σημείωσε 32 πόντους, πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ, σε μια ήττα 100–99 στην παράταση από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Στις 6 Ιανουαρίου 2023, ο αποτέλεσε παρελθόν και από τους Μάβερικς.

Πλέον έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Ευρώπη με τη φανέλα της Αρμάνι, σε ένα «γάμο» που και οι δύο πλευρές θέλουν όσο τίποτα να πετύχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ