Η «εκτόξευση» του Ολυμπιακού και το (ψηλό) φετινό «ταβάνι» (vids)

Η «εκτόξευση» του Ολυμπιακού και το (ψηλό) φετινό «ταβάνι» (vids)

Η αγωνιστική «εκτόξευση» του Ολυμπιακού σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, η εικόνα της βαθμολογίας και το φετινό «ταβάνι» που είναι ψηλότερο από πέρυσι.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στη φετινή Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να έχουν την ευκαιρία με νίκη αύριο (20/1) επί της Ρεάλ να ανέβουν και πάλι στην κορυφή της διοργάνωσης.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχουν ρεκόρ 12-7 μετά από 19 αγωνιστικές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, σε μια χρονιά που δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο απαιτητικές των τελευταίων χρόνων. Που βρίσκονταν όμως οι «ερυθρόλευκοι» στο αντίστοιχο σημείο της περσινής σεζόν και τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην εικόνα τους μέχρι στιγμής;

Διαβάστε επίσης: Στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε αβοήθητος και αποκαμωμένος

Μετά την ολοκλήρωση 19 αγώνων στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός ήταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μια νίκη περισσότερη (13-6). Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι το πως έχουν έρθει αυτές οι νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» την περσινή σεζόν είχαν μόνο νίκες εντός έδρας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με το απόλυτο να «σπάει» από τον Ερυθρό Αστέρα στον 23ο γύρο της διοργάνωσης. Από την άλλη, εκτός έδρας πανηγύρισαν το πρώτο «διπλό» στον 12ο γύρο και τις 26 Νοεμβρίου με αντίπαλο την Αρμάνι, ενώ φέτος «έσπασαν το ρόδι» με το καλημέρα, την πρώτη αγωνιστική στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».

Εκτός όμως από την εικόνα τη βαθμολογίας, υπάρχει και η εικόνα του παρκέ. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο του παιχνιδιού του και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται και στις στατιστικές κατηγορίες. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ήδη κερδίσει με την εικόνα της τον καθολικό σεβασμό και την αναγνώριση από την μπασκετική Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την εντυπωσιακή βελτίωση που έχουν επιδείξει οι Πειραιώτες αποτελεί το γεγονός πως στην κορυφή μιας ιστορικής λίστας. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει ποσοστό ευστοχίας 59.2% στα δίποντα (383/647), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (από το 2000-2001). Το αντίστοιχο ποσοστό με το οποίο ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν ήταν στο 58.1%.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για τον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός ότι η βαθμολογική του θέση δεν διαφέρει πολύ με την περσινή, η βελτίωσή του είναι εμφανής. Κι αν σκεφτεί κανείς πως οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας και έφτασαν ένα σουτ μακριά από τον τελικό, η απορία για το ποιο είναι το «ταβάνι» της φετινής ομάδας είναι λογική.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ