Φαλ στο «10»: «Αγαπώ τους φιλάθλους μας – Τρομερά δύσκολη η φετινή Euroleague»

Φαλ στο «10»: «Αγαπώ τους φιλάθλους μας – Τρομερά δύσκολη η φετινή Euroleague»

Ο Μουσταφά Φαλ, μίλησε στο «10» για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ που τον έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, τη «μάχη» με τον Ταβάρες και έστειλε το μήνυμά του στους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μια σπουδαία νίκη στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για την 20η αγωνιστική της Euroleague, επικρατώντας της «βασίλισσας» με 73-60 και ανέβηκε ξανά στην «κορυφή» του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης. Ο Μουσταφά Φαλ, που είχε το δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει τον «γίγαντα» της ισπανικής ομάδας, Έντι Ταβάρες, τα πήγε για ακόμα μία φορά εξαιρετικά, συμβάλλοντας κι εκείνος κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, στη νίκη των Πειραιωτών

Ο «πύργος» των «ερυθρόλευκων», μίλησε στο «10» για τη μεγάλη επικράτηση του Ολυμπιακού, την αμφίρροπη φετινή Euroleague, ενώ έστειλε και το μήνυμά τους στους οπαδούς των νταμπλούχων Ελλάδος για την υποστήριξή τους.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Νιώθω υπέροχα με την άμυνά μας – Κυριαρχήσαμε»

Όσα δήλωσε ο Μουσταφά Φαλ στο «10»:

Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα, πως το βίωσες;

«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο και σκληρό ματς. Είναι μια δυνατή ομάδα, με ψηλά κορμιά σε όλες τις θέσεις, οπότε έπρεπε να τους έχουμε διαρκώς σε κίνηση και να έχουμε υπομονή. Είναι δύσκολο να σκοράρεις απέναντι στη Ρεάλ, αλλά εμείς εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας και στο τέλος είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός παίζει με τη Ρεάλ, όλοι μιλούν για το «ματσάρισμά» σου με τον Ταβάρες. Φάνηκε πως όταν άρχισες να νιώθεις καλά απέναντί του κάτι άλλαξε για την ομάδα.

«Ένιωθα καλά από την αρχή. Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αυτό του έδωσε αρκετές ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί τις λόμπες γιατί ανέβαινα ψηλά στο pick and roll. Είναι πολύ ψηλός και δεν ήταν πάντα εύκολο να τον καλύψω οπότε είχε μερικά εύκολα καρφώματα. Αλλά εκτός από αυτό νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά για να τον περιορίσουμε, και σαν ομάδα αλλά και προσωπικά. Είναι ο ψηλότερος παίκτης στη διοργάνωση κι εγώ ένας από τους πιο ψηλούς οπότε ξέρω ότι οι περισσότεροι στέκονται σε αυτήν τη «μάχη» αλλά για μένα δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά με την ομάδα, γιατί υπάρχει ένα σχέδιο κάθε φορά για να αμυνόμαστε απέναντί του».

Έχετε παίξει ήδη 20 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση που είναι εξαιρετικά δύσκολη και αμφίρροπη, πως το έχεις δει μέχρι στιγμής;

«Αυτή η Euroleague είναι τρομερά δύσκολη. Αν χάσουμε για παράδειγμα τρία ματς στη σειρά θα είμαστε εκτός Playoffs, γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε στις ψηλές θέσεις και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να μην κάνουμε σερί από ήττες γιατί τότε θα είναι πολύ δύσκολα».

Έχετε κερδίσει πολλά ματς μέσα από την επίθεση, αυτό το πήρατε μέσα από την άμυνα. Ήταν αυτό το πλάνο από την αρχή;

«Απέναντι στη Ρεάλ ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο να σκοράρουμε πολύ, οπότε έπρεπε να τους σταματήσουμε εμείς από το να σκοράρουν, έπρεπε να παίξουμε σκληρά και όλοι ήταν τρομερά συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Όλα λειτούργησαν καλά για εμάς».

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο που δημιούργησε αυτήν την ατμόσφαιρα;

«Τους είμαι πραγματικά ευγνώμων. Ειδικά όταν παίζουμε με μεγάλες ομάδες και τόσο δύσκολα παιχνίδια, μας βοηθούν πάρα πολύ και το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι τους αγαπώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ